ZLA SAM I UČINILA SAM OVO! Medicinska sestra optužena da je ubila sedmoro dece

Autor: N. J.

Lifestyle

14.10.2022

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za 12 meseci navodno je ubila petoro dečaka i dve devojčice.

ZLA SAM I UČINILA SAM OVO! Medicinska sestra optužena da je ubila sedmoro dece

Foto: Unsplash/JESHOOTS.COM

Lusi Letbi (32) navodno je ubila petoro dečaka i dve devojčice u bolnici "Grofica od Čestera" tokom 12 meseci. Medicinska sestra takođe je optužena da je pokušala da ubije desetoro druge dece između 2015. i 2016. godine u istoj bolnici, piše "Dejli mejl".

Foto: youtube.com

Pregled

Ostavila poruku

Letbi je navodno upumpavala vazduh, mleko i druge tečnosti u tela beba o kojima je trebalo da se brine. Ona poriče sve 22 optužbe koje se odnose na 17 beba. Njeno suđenje na krunskom sudu u Mančesteru trajaće do šest meseci.

Lusi Letbi napisala je rukom pisane poruke koje su pronađene u njenoj kući nakon hapšenja pod sumnjom da je ubila sedam beba, uključujući i jednu na kojoj je pisalo: „ZLA SAM I UČINILA OVO", a sud je danas saslušao.

Policija je u kući medicinskih sestara u Česteru otkrila žute i zelene papire, uključujući i jednu na kojoj je pisalo:

Republika

Foto: pixabay.com

Beba plače

- Ne zaslužujem da živim. Namerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da brinem o njima. Ja sam užasno zla osoba.

Reči "Nada, panika i strah" bile su između ostalog nagurane na parčetu papira, na kome je pisalo i:

- Nikada neću imati decu niti se udati. Nikada neću znati kako je imati porodicu.

Neki od drugih nažvrljanih redova uključivali su reč „MRŽNJA" velikim slovima, zajedno sa „Nema reči...", „Ne mogu da dišem" i „Ubij".

Dokazi

Pojavili su se četvrtog dana suđenja 32-godišnjoj Letbi, gde je optužena za sedam ubistava i pokušaj ubistva deset drugih beba u bolnici ubrizgavanjem vazduha, mleka, insulina ili drugih tečnosti kao što su fiziološki rastvor ili voda. Ona negira sve 22 optužbe.

Foto: Shutterstock

Spomenik

Slikala mrtve bebe

Ona je fotografisala dve od tri trojke kako leže mrtve zajedno u krevetiću nakon što ih je ubila i rekla doktoru da jedan od njih "neće otići odavde živ".

Tešila roditelje dece koje je ubila

Medicinska sestra je takođe provela vreme tešeći njihove roditelje slomljenog srca nakon što je navodno ubrizgala vazduh u sićušna tela braće i sestara - poznatih kao Beba O i Beba P - da bi ugrozila njihovo disanje. Beba P bi bila poslednje dete koje je ubila, saslušao je sud. Navodno je njena poslednja žrtva Babi K preživela napad 25. juna 2016. 

Foto: pixabay.com

Pismo

U svojim pismima, ona je izrazila frustraciju činjenicom da joj nije dozvoljeno da se vrati u porodilište i napisala, pričao je advokat Nik Džonson:

- Nisam uradila ništa loše i oni nemaju dokaze, pa zašto sam morala da se krijem ?

Šta je sud otkrio?

Nastavlja se četvti dan njenog suđenja, a do sada, sud je čuo da ona poriče sve optužbe i da je uhapšena nakon tri godine od njenog prvog navodnog ubistva. Takođe, ona je više puta ciljala blizance, ali u nekim slučajevima jedan je ubijen, dok je drugi jedva preživeo. Navodi se da je tražila roditelje svojih žrtava na društvenim mrežama.

Doktoru su je pomerili sa noćnih smena, nakon što su postali zabrinuti zbog povezanosti između smrti i njenog prisustva. Napravila je beleške o najmanje jednom od napada, ali je poricala da je to "suvenir".

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading