PREVIŠE KAFE OPASNO ZA RAD SRCA: Evo koliko šoljica dnevno je gornja granica!

Autor: Republika

Lifestyle

08.03.2021

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma je važno zapamtiti da prekomerna konzumacija kafe može da bude štetna po obolele od srčanih oboljenja, što pokazuju najnovija istraživanja ruskih naučnika.

RepublikaFoto: pexels.com
Kafa može da bude štetna po zdravlje srca

Kafa je jedno od najpopularnijih pića jer na nas deluje neverovatno okrepljujuće. Između ostalog, kafa je jedno od prilično zdravih pića koje može sprečiti mnoge opasne bolesti. Međutim, u nekim slučajevima ona može da šteti pojedinim organima u ovom slučaju srcu.

Stručnjaci su sproveli veliku studiju u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina hiljada ljudi. Kao što se ispostavilo, maksimalna dozvoljena dnevna količina kafe bila je pet šolja.

Kod osoba koje su konzumirale više od toga nivo holesterola u krvi primetno se povećavao i dolazilo je do problema kardiovaskularnog sistema. Osim toga, autori studije veruju da će srčani problemi biti ozbiljniji ako osoba popije više kafe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading