PET NAJSNAŽNIJIH NARODNIH LEKOVA: Uz pomoć njih ćete ojačati IMUNITET, pa će vas bolesti zaobići!

Autor: Republika

Lifestyle

15.02.2021

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni uzrok lošeg zdravlja i čestih zdravstvenih problema je slab imunitet. Da biste se osećali dobro, zaboravili na prehladu, pre svega, morate ojačati imunološki sistem

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Za jačanje imunološkog sistema koriste se sledeći narodni lekovi...

1. Bobičasto-biljna mešavina od mente, matičnjaka, kestena, čaja od vrbe. Sve komponente treba mešati u jednakim delovima, a zatim sipati 5 kašika smeše u posudu, sipati vrelu vodu, potamniti 5 minuta, poklopiti i pustiti da se kuva 2 sata, zatim procediti i razblažiti čaj sa par litara kompota bez šećera. Ovaj napitak se preporučuje da se konzumira svakodnevno oko 0,5 litra pola sata pre obroka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

2. Mešavina suvih šljiva, suvog grožđa, suvih kajsija i oraha. Stameljite 0,5 kg svakog sastojka i dodajte toj smesi pola kilograma meda. Smesu čuvajte u frižideru i konzumirajte je na prazan stomak svaki dan. Po želji suve šljive mogu se zameniti limunom (obavezno iseckati zajedno sa korom).

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

3. Sok od šargarepe i rotkve. Savršeno pomaže u suočavanju sa prehladom. Šargarepu i rotkvicu pomešajte u jednakim delovima, dodajte u smesu malo soka od limuna i brusnice, a po želji i tečnog meda. Ovaj sok je dobro piti tokom dana.

4. Uz prekomerni fizički i mentalni stres, možete koristiti mešavinu mleka, meda, vanile i lešnika. Orahe treba lagano pržiti (bez ulja) i iseckati, dodati im vanilu, par kašika meda i domaće mleko. Ova smesa se mora konzumirati sveža, pa ćete je morati svakodnevno kuvati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

5. Dovoljno je uzeti sok od četiri limuna, dodati mu 100 g soka aloe, 300 g meda i 0,5 kg oraha (prethodno iseckanih), pomešati sve sastojke i čuvati u zatvorenoj posudi na tamnom mestu. Za jedan dan, melem će biti spreman za upotrebu, treba ga uzimati po kašiku tri puta dnevno pola sata pre obroka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading