SUPER TRIKOVI ZA SPAS KOLAČA: Redak čoko preliv spasete kokosovim uljem, u testo koje se mrvi dodajte žumance!

Autor: Republika

Lifestyle

16.12.2020

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravljenje kolača i keksa često ume da pođe po zlu! Ne odustajte tako lako, imamo savete koji će vam popraviti dan...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Želeli ste da napravite novogodišnje kolačiće kao sa slika koje viđate na internetu, ali stvarnost je malo drugačija, pa nije sve išlo kao podmazano. Bilo da niste vešta domaćica ili, jednostavno, nije vaš dan, priprema poslastice lako može da doživi debakl. Testo je previše suvo, šećerni preliv (odnosno glazura) prečvrst, a čokoladni preliv redak? Kod pečenja svašta može da pođe po zlu. Otkrivamo vam najbolje SOS savete kako da spasete neuspelo testo za kolačiće ili keks.

Šta da uradite kada je šećerni preliv pregust?

Sasvim polako i oprezno - kap po kap - dodajte još tečnosti i promešajte (najbolje je dodati malo soka limuna ili vode).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako spasti redak čokoladni preliv?

Dodajte 1-2 kašičice kokosovog ulja i ostavite da se rastopi. Tako će čokoladni preliv biti gušći i prikladniji za mazanje, a takođe će opet dobiti sjaj.

Šta kada se testo mrvi?

Testo možete spasti tako što ćete dodati žumance ili kašičicu maslaca i ostaviti testo da miruje 15 minuta. Po potrebi ponoviti isti postupak.

RepublikaFoto: Photo by Mariana Vusiatytska on Unsplash
Foto: Ilustracija

Kako popraviti previše mekano testo?

Testo treba hladiti sat vremena, pa onda deo po deo rastanjiti. Može se dodati i koja kašika brašna ili mlevenih oraha, pa dobro umesiti.

Šta kad su kolačići tvrdi i suvi?

Jednostavno spojite dva kolačića s malo ugrejane marmelade. To će ih učiniti mekšim.

Šta uraditi kada keks za vreme pečenja izgube željeni izgled?

Taj keks onda možete smrviti, pa mrvice iskoristiti za sledeći put kada pravite čizkejk ili bilo koji drugi kolač koji ima podlogu od mrvljenog keksa, a ne od testa. I još jedna ideja: izlomljen keks poslužite kao dezert u čaši s komadićima voća po želji i kremom od sira ili pudingom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading