ZIMSKI LEK ZA PODIZANJE IMUNITETA: Košta samo 40 dinara, a ono što čini za organizam je NEPROCENJIVO!

Autor: Republika

Lifestyle

30.11.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zimskim danima tokom kojih smo skloni opadanju imuniteta, a naročito sada kada i korona vreba iza svakog ćoška, važno je "nabildovati" imunitet vitaminima. Jedno povrće vekovima važi za pravu vitaminsku bombu, a u Rusiji je tokom hladnih dana obavezno deo trpeze.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zašto je cvekla tako posebna?

Ona je jedan od najboljih prirodnih onkoprotektora. Sadrži betain - aktivnu supstancu koja zaustavlja razvoj određenih vrsta tumora.

Da li ste znali da je na bazi soka od cvekle bio sinteziran antikancerogeni preparat antozim koji je pokazao svoju efikasnost u lečenju pacijenata posle zračne terapije?

Sok od sirove cvekle se najčešće primenjuje pri lečenju tumora pluća, želuca i bešike. Osim toga, pacijentima se preporučuje da konzumiraju najmanje 200 g kuvane cvekle dnevno, savetuje Receptoor. Međutim, za pravljenje lekova i jela ne sme da se koristi prskano i modifikovano povrće koje je odgajano u nađubrenom zemljištu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zdravstveni benefiti zahvaljujući cvekli:

  • Poboljšava funkciju jetre
  • Povećava nivo hemoglobina
  • Detoksikuje organizam
  • Sprečava demenciju
  • Smanjuje upale
  • Leči artritis
  • Štiti organizam od slobodnih radikala
  • Jača imuni sistem
  • Pomaže prevenciji kancera
  • Smanjuje krvni pritisak

Sok od cvekle

Izrendajte oljuštenu sirovu cveklu i iscedite sok kroz gazu. Ostavite napitak da odstoji 2 sata u frižideru i samo nakon toga možete ga konzumirati.

U početku tretmana uzimajte samo čajnu kašičicu soka nekoliko puta dnevno. Postepeno povećajte dozu, ali nemojte preterati. Maksimalna količina soka koju možete da popijete tokom dana je 600 ml.

 

 

 

Inače se preporučuje da uzimate 100 ml soka 5 puta dnevno pola sata pre jela i još 100 ml noću. Tretman traje najmanje godinu dana.

Pošto se čist sok od cvekle teško vari, možete da ga pomešate sa ceđenim sokom od šargarepe.

Sok od cvekle se ne preporučuje kod dijabetesa, osteoproze, niskog pritiska i crevnih oboljenja.

Kvas od cvekle

Jednu izrendanu glavicu cvekle pomešajte sa 4 supene kašike mrvica ražanog hleba. Dodajte malo šećera, pa prelijte sa 2 l mlake i prokuvane vode. Prebacite napitak u staklenu teglu, poklopite i ostavite 2-3 dana da odstoji na toplom mestu. Nakon završetka fermentacije procedite i ohladite kvas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading