SVI PRAVIMO ISTU GREŠKU: Omekšivač za veš ne bi trebalo koristiti leti, a ovo je RAZLOG!

Autor: Republika

Lifestyle

16.08.2020

00:15

Vlasnik jedne poznate kompanije i stručnjak za pranje rublja Dejan Dimitrov nedavno je otkrio da omekšivač nikako ne bi trebalo upotrebljavati tokom letnih meseci.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Omekšivač za veš sprečava da tkanina upija vlagu, pa tako naša pidžama ili majica u kojoj spavamo kada je vruće ne može upiti znoj. Budimo se potpuno mokri.

- Bilo bi dobro izbegavati omekšivač kada perete pidžame i posteljinu tokom vrućina. Iako će sve mirisati lepše, tkanina ne može da upija i vlagu, pa se vaš znoj neće upiti u pidžamu, već ćete se probuditi potpuno mokri.

Savetuje da za posteljinu i pidžamu odaberete deterdžent za osetljivu kožu kako biste izbegli iritaciju, a najbolje bi bilo i da nema miris. Mnogi se odlučuju na ulaganje u posteljinu od svile misleći kako je bolje spavati na takvom materijalu kada krenu visoke temperature, ali Dejan tvrdi da je svila najgori materijal za leto i da takve pidžame i pokrivače čuvate za zimu, piše Novi.ba.

 

 

 

- Iako je odličan materijal za one koji su alergični na perje i grinje, takođe ne može upiti vlagu. Čuvajte to za zimu - poručuje Dejan.

Komentari (0)

Loading