SKIDANJE UPORNE PRLJAVŠTINE: Najbolji saveti za besprekorno čistu peglu!

Autor:

Lifestyle

12.08.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peglanje je samo po sebi najomraženiji kućni posao, a dodatno ga otežava uređaj za koji se zalepio komad odeće, kamenac, ali i prljavština.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kupićete novu peglu, ići ćete izgužvani ili ćete je pravilno očistiti?

Ako se opredelite za treću opciju, nudimo vam nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da peglu skockate i očistite tako da izbegnete kupovinu i sebi olakšate posao po ovoj vrućini.

Morska so

Pamučni peškir ili papirni ubrus stavite na dasku za peglanje, a zatim preko nje pospite krupnu morsku so. Uključite peglu na maksimum, ako je na paru, isključite tu opciju i kada se pegla zagrejala pređite njom preko soli.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sirće i so

U istoj razmeri pomešajte sirće i so, zagrejte smesu dok se so ne istopi. Zatim, pamučnu krpu umočite u mešavinu soli i sirćeta i lagano prebrišite površinu za peglanje.

 

 

 

Soda bikarbona

Pastu od sode bikarbone i vode nanesite na pamučnu krpu, a zatim njom istrljajte površinu za peglanje. Čistom krpom očistite ostatke paste. Uključite peglu i pritisnite dugme za izbacivanje pare da biste otpušili rupe na pegli ukoliko je zapala pasta.

Nikada i nikako ne koristite žicu za sudove da biste skinuli prljavštinu sa pegle, upropastićete uređaj i njegova efikasnost će opasti

Pasta za zube, ali bela!

Odmah na početku da napomenemo da je neophodno da koristite belu pastu za zube, nikako u boji, ukoliko želite na ovaj način da uklonite zalepljenu prljavštinu sa uređaja. Pastu za zube nanesite na zaprljane delove, zatim uzmite pamučnu krpu, pa je dobro istrljajte. Nakon toga peglu uključite i na pari peglajte tu istu krpu sve dok vam se površina za peglanje potpuno ne očisti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading