MESEC DANA SAM PILA ČETIRI ČAŠE VODE NA PRAZAN STOMAK: Promene su bile brze i neočekivane!

Autor:

Lifestyle

27.05.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada su jutarnje navike u pitanju, postoji bezbroj saveta stručnjaka o tome šta je najbolje učiniti kako bismo započeli dan na pravi način.

MESEC DANA SAM PILA ČETIRI ČAŠE VODE NA PRAZAN STOMAK: Promene su bile brze i neočekivane!

Foto: shutterstock

Između preporuka o dodavanju limuna i meda u vodu ili konzumiranju hrane pre unošenja tečnosti, postoji i japanski ritual poznat kao "vodena terapija" koji je privukao pažnju jedne žene koja je odlučila da ga isproba.

Isprobavanje japanskog rituala

Ova žena je odlučila da sprovede eksperiment i mesec dana svako jutro pije četiri čaše vode na prazan stomak, pre bilo kakvog drugog unosa hrane ili tečnosti.

"Došla sam do tačke u životu kada sam mislila da ne mogu da imam manje energije, lošiju kožu i kosu. Znala sam da mi telo šalje signal da nešto nije u redu. Morala sam nešto da učinim i tako sam saznala za naviku koja je raširena među Japankama, pijenje vode na prazan želudac", rekla je ona.

Prve promene nakon samo nekoliko dana

Nakon samo nekoliko dana praktikovanja vodene terapije, žena je primetila prve promene. Njen metabolizam se ubrzao, osećala se manje gladnom i imala je više energije.

Foto: shutterstock

Prednosti vodene terapije

Takođe, primetila je da više nije imala potrebu za grickalicama između obroka, što je rezultiralo gubitkom viška kilograma. Ova promena je bila podsticaj da počne da vežba, što je dodatno doprinelo njenom osećaju blagostanja.

Pozitivne strane vodene terapije

Japanci tvrde da vodena terapija pozitivno utiče na srčane probleme, artritis, regulisanje telesne temperature, krvni pritisak i održavanje zdrave telesne težine. U slučaju ove žene, unos veće količine vode nego inače rezultirao je ubrzanjem metabolizma, smanjenom potrebom za grickanjem između obroka i gubitkom viška kilograma.

Takođe, hidratacija je doprinela boljem izgledu kože, kose i jačanju noktiju, što su takođe primećene promene tokom ovog eksperimenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading