BEŽAĆE GLAVOM BEZ OBZIRA: Stavite lišće OVE biljke u sve ćoškove kuće i više nećete imati problema sa insektima

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

25.05.2024

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa sve dužim periodima toplog vremena, sve je više nezvanih gostiju u kući - od mrava do bubašvaba, i nije lako izaći na kraj sa njima.

BEŽAĆE GLAVOM BEZ OBZIRA: Stavite lišće OVE biljke u sve ćoškove kuće i više nećete imati problema sa insektima

Foto: Shutterstock

Čak i ako potrošite pare na neki hemisjki proizvod, nema garancija da će on i zasta osterati insekte iz vaše kuće.

Zato je uvek bolja ideja da prvo isprobate prirodna rešenja.

Proleće i leto mogu doneti sa sobom neželjene goste u vidu buba, mrava i drugih insekata u našim domovima. Međutim, postoji jednostavan i efikasan trik koji može pomoći da se rešimo ovog problema, a u isto vreme neće ugroziti naše zdravlje.

Sve što je potrebno jeste pakovanje lovorovog lista.

Stavljanje po ćoškovima 

Jedan od načina da se oslobodite insekata jeste da rasporedite lovorov list po ćoškovima svoje kuće. Ovaj jednostavan trik može zauvek rešiti problem prisustva neželjenih insekata.

Foto: Pixabay

Jednostavan način da oterte mrave iz kuće

Tajna leži u činjenici da insekti poput bubašvaba, mrava, muva, komaraca i moljaca jednostavno ne podnose miris lovorovog lista.

Prevencija u kuhinji

Pored raspoređivanja lovorovog lista po ćoškovima, možete ga koristiti i u kuhinji kako biste sprečili pojavu mrava i drugih insekata pored hrane. Ovo je posebno korisno kako biste osigurali da vaša hrana ostane zaštićena od mrava i bubica.

Sada kada znate kako da se oslobodite insekata na prirodan i bezbedan način, možete uživati u svom domu bez brige o njihovom prisustvu.

Ovaj jednostavan trik je ekološki prihvatljiv i ne zahteva upotrebu hemijskih sredstava koja mogu biti štetna po zdravlje. Uz pomoć lovorovog lista, možete imati miran i bezbrižan dom tokom cele godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading