DEVOJČICA UMRLA OD INFEKCIJE KOJU MNOGA DECA IMAJU: Roditelji sada UPOZORAVAJU da na jedno dobro obrate pažnju!

Autor: M.O.

Lifestyle

09.04.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo su mislili da se radi o stomačnom virusu, ali ubrzo je sve krenulo da ide u lošem pravcu.

DEVOJČICA UMRLA OD INFEKCIJE KOJU MNOGA DECA IMAJU: Roditelji sada UPOZORAVAJU da na jedno dobro obrate pažnju!

Foto: Shutterstock

Mala Ali Birčal, devojčica iz Atertona, u Velikom Mančesteru, preminula je u Kraljevskoj dečijoj bolnici u Mančesteru, nakon što je dobila komplikacije od bakterijske infekcije koju je navodno dobila tokom boravka u odmaralištu sa pet zvezdica u Turskoj.

Istražitelji su nedavno zaključili da je uzrok smrti bio "jedinstveni soj Ešerihije koli (E. coli)", koja je na kraju bila kobna. 

Najgore od svega je to što se mnogo dece zaraze ovom infekcija samo što retko koja mutira na ovaj način. 

Republika

Foto: Shutterstock

Simptmi su bili uobičajni ali ubrzo je počeo pakao i borba za život

Tokom boravka u odmaralištu u Turskoj, Ali je počela da pokazuje simptome bolesti, uključujući grčeve u stomaku, dijareju i povraćanje. Ovi simptomi su bili znak ozbiljnih zdravstvenih problema koji će uslediti.

Teška dijagnoza i borba za život

Kada je prvo primljena u bolnicu, lekari su bili zabrinuti da Ali pati od hemolitičko uremijskog sindroma (HUS) uzrokovanog Ešerihijom koja proizvodi Shiga toksin. Ovo stanje je izuzetno ozbiljno i može dovesti do dugotrajnih zdravstvenih problema, pa čak i smrti. Ali je morala biti prebačena u Kraljevsku dečiju bolnicu u Mančesteru na intenzivno lečenje, uključujući dijalizu.

Uprkos naporima lekara i porodice, Alijevo stanje se pogoršavalo, te je na kraju bila stavljena u indukovanu komu. Nakon što je magnetna rezonanca otkrila oštećenje mozga, njena porodica je morala doneti tešku odluku da prekinu održavanje života.

Ova tragična priča predstavlja dubok udarac za njenu porodicu, ali oni se nadaju da će javnost biti obaveštena o opasnostima od bakterijskih infekcija prilikom putovanja i da će njihova priča pomoći drugima da izbegnu slične sudbine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading