OVOG VIKENDA ORGANIZAM ĆE DOŽIVETI DVA ŠOKA: Kardiolog UPOZORAVA "Možete reagovati loše, OPASNO je jer traje duže vreme"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Nebojša Tasić kardiolog objašnjava kako će dve promene koje nam se upravo dešavaju, uticati na ljude.

OVOG VIKENDA ORGANIZAM ĆE DOŽIVETI DVA ŠOKA: Kardiolog UPOZORAVA "Možete reagovati loše, OPASNO je jer traje duže vreme"

Foto: PRVA TV/PRINTSCREEN, Shutterstock

Dva šoka uslediće tokom ovog vikenda za vaš organizam, a prvi je skok temperatura. Od smrzavanja od juče došlo je do naglog porasta temperature, te umesto proleća imamo leto. Veoma je toplo, a sutra i do 30 stepeni kako je rečeno u emisiji "Jutro" na Pink televiziji. Takođe, važna stvar je kako da prevaziđemo letnje računanje vremena odnosno spavaćemo sat vremena kraće koje kreće od noćas.

Foto: Republika

Doktor Nebojša Tasić tvrdi da moramo pripremati organizam za promenu temperature

Profesor doktor Nebojša Tasić kardiolog  odgovorio je šta je gore za organizam.

- Gore su strašne promene temperature od promene časovnika. Pomeramo se u drugu vremensku zonu, ali samo za jedan sat, postoje osobe koje su osetljviije u odnosu na druge i mogu reagovati loše, ali pazite, idemo praktično iz zime u leto, proleće je bilo varljivo, ali posebno je opasno što imamo duži vremenski period strašna dnevna kolebanja, jutra budu jako hladna, pa se temperatura podiže do 20, 21, pa se noću opet spušta, kao da smo u pustinji - rekao je kardiolog i objasnio kako organizam možemo pripremiti:

- I moram da odgovorim na pitanja šta raditi, kako se navići, nema navikavanja, ima adekvatne pripreme organizma. Pre svega, apelujem više puta, ali suštinski je da odu na preventivni pregled, ne sistematski, da lekar proceni slabe tačke u navikavanju, pre svega između ostalog i na ove temperature, a onda da pripremi program za jačanje imuniteta, to nije uzimanje lekova. Da se prilagodi ishrana, i što je važno fizička aktivnost, da idemo na svež vazduh, da jačamo imunitet, budemo fizički aktivni, što preporučujemo svakom ponaosob. 

Doktor preporučuje da je temperatura oko 20 stepeni do 22 stepeni te je vožnja rolera, šetnja i vožnja bickla tada dobar izbor.

- Fizička aktivnost i redovna hidratacija, uzimanje što više tečnosti, naravno vode, sigurno ne alkohola, izbegavati gazirano i ta ishrana koja mora biti zastupljena - posavetovao je doktor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading