30 GODINA JE IMALA TUMOR NA MOZGU, A NIJE ZNALA: Kada je počelo OVAKO svi tvrdili da je u pitanju hrana (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odjednom je doživela napad koji je trajao 90 minuta, a onda je operisana.

30 GODINA JE IMALA TUMOR NA MOZGU, A NIJE ZNALA: Kada je počelo OVAKO svi tvrdili da je u pitanju hrana (FOTO)

Foto: Facebook/Anna Hardwick

Teresa Hardvik, 58-godišnjakinja iz Petersfielda doživela je neobičan niz događaja tokom svog odmora u Bretanji koji je na kraju doveo do otkrića strašne bolesti. Sve je počelo kada je Teresa počela da povraća i govori "besmislice" usred odmora. Hitno je prebačena u Central Hospitalier de Saint Brieuc gde joj je dijagnostikovan tumor na mozgu veličine jajeta, koja je, prema rečima lekara, možda čak rastao 30 godina. Nakon što je imala napad koji je trajao 90 minuta, lekari su morali da obave sedmosatnu operaciju kako bi uklonili tumor. Srećom, uspeli su da ga u potpunosti uklone, a Teresa je od tada stabilno.

Trovanje hranom kao okidač

Teresu je mučilo trovanje hranom izazvano školjkama pre nego što je završila u bolnici. Međutim, njen suprug Paul primetio je da ne govori smisleno i brzo prestaje da reaguje. 

- Da nikad nisam bila bolesna, moj tumor možda još uvek ne bi bio otkriven. Lekari misle da mi je mozak dobio grč od posledica trovanja hranom - objašnjava ona, piše "Miror".

Foto: Shutterstock

Žena je mislila da se otrovala, a u stvari je imala tumor na mozgu

Borba i oporavak


Operacija uklanjanja tumora trajala je sedam sati i obavljena je u Spire Hospital, Southampton, 21. avgusta 2019. Teresa je sada u stabilnom stanju, ali će morati da obavlja godišnje preglede kako bi se osiguralo da se tumor ne vrati. 

- Nije bilo znakova upozorenja pre nego što sam se otrovala hranom. Povraćala sam satima bez prestanka i bila sam izrazito dehidrirana kad sam dobila napad - kaže Teresa.

Operacija je izvedena još 2019. godine i trajala je satima.

- Osećam se srećno što je moj tumor izvađen i što sada redovno obavljam preglede mozga. Međutim, razumem da ne postoji univerzalno rešenje kada su u pitanju moždani tumori - istakla je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading