TAMAN STE OZDRAVILI, OPET VAS HVATA GRIP - OVO JE RAZLOG: Na prvi simptom bolesti, jedno je KLJUČNO za ozdravljenje!

Autor: M.O.

Lifestyle

11.02.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obratite pažnju na sledeće stavke.

TAMAN STE OZDRAVILI, OPET VAS HVATA GRIP - OVO JE RAZLOG: Na prvi simptom bolesti, jedno je KLJUČNO za ozdravljenje!

Foto: Shutterstock

U ovom periodu godine, čekaonice domova zdravlja su pune ljudi koji se bore sa simptomima prehlade, virusa i gripa. Mnogi se žale na visoku temperaturu koja teško prolazi, a neki čak primećuju da im se prehlada ili grip, vraća nakon što su je već preležali. Zašto se ovo dešava?

Farmaceut Navin Khosla ističe da je ključno jačanje imuniteta kako bi se prebrodili simptomi prehlade i gripa.

Republika

Foto: shutterstock

Veoma je važno da podignete imunitet

Preporučuje "sveto trojstvo" protiv prehlade: poboljšanu ishranu, redovno vežbanje i upravljanje stresom. Ishrana bogata vitaminom C, koja uključuje voće, povrće, žitarice i orašaste plodove, ima ključnu ulogu u jačanju imuniteta. Vitamin C se pokazao kao efikasan saveznik u borbi protiv prehlade, virusa i gripa.


Čak i minimalno vežbanje može imati značajan uticaj na jačanje imunog sistema. Studije su pokazale da samo 20 minuta vežbanja dnevno može ublažiti negativne efekte dugotrajnog sedenja. Vežbanje podiže temperaturu tela, smanjuje upalne procese i pomaže imunom sistemu da efikasnije funkcioniše, što dovodi do smanjenog rizika od prehlade i gripa.

Kontrolisanje nivoa stresa je od vitalnog značaja za jačanje imuniteta. Identifikacija uzroka stresa omogućava lakše rešavanje problema. Metode za upravljanje stresom uključuju meditaciju, kratke pauze tokom radnog dana i provođenje vremena sa bliskim osobama. Ove tehnike mogu značajno doprineti smanjenju stresa i jačanju imuniteta, što je ključno u sezoni prehlade i gripa.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading