DEVOJCI (24) UKLONJEN TUMOR TEŽAK 32 KILOGRAMA! Sve je počelo OVIM simptomom, a pogled na ono što su joj izvadili budi STRAH (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tumor se vezao za creva i druge organe.

DEVOJCI (24) UKLONJEN TUMOR TEŽAK 32 KILOGRAMA! Sve je počelo OVIM simptomom, a pogled na ono što su joj izvadili budi STRAH (FOTO)

Foto: shutterstock, pixabay.com

Mlada žena je nedavno prošla kroz neverovatnu medicinsku intervenciju u Univerzitetskoj ženskoj klinici u Magdeburgu u Nemačkoj, gde joj je uspešno uklonjen ogroman tumor težak čak 32 kg. Naime, 24-godišnja pacijentkinja se obratila lekaru nakon što je primetila nekoliko neobičnih simptoma, uključujući i gubitak težine, otežano disanje i opšti osećaj težine.

Neobičan slučaj sa izuzetno retkim tumorom

Nakon pregleda, otkriveno je da je žena imala izuzetno veliki tumor na jajniku, koji se proširio i vezao za creva i druge organe. Dr Atanas Ignatov, koji je učestvovao u operaciji, izjavio je da je u pitanju bila cistadenoma, benigni tumor koji se razvija iz tkiva jajnika. On je istakao da je tumor ove veličine izuzetno neobičan, jer žene obično potraže medicinsku pomoć u ranijim fazama razvoja tumora.

Foto: shutterstock.com

Jedan od simptoma tumora jajnika bio je bol u stomaku


Značaj prevencije i redovnih pregleda

Dr Ignatov je istakao da je rano otkrivanje ključno za uspešno lečenje, te da žene ne bi trebalo da se plaše medicinske intervencije. On je naglasio da je ključno da pacijentkinje redovno obavljaju preglede kako bi se otkrili eventualni problemi u ranim fazama. Upravo zbog toga, Univerzitetska ženska klinika u Magdeburgu pruža visoko specijalizovanu medicinsku pomoć i podršku pacijentima u prevenciji zdravstvenih problema, piše "Miror".

Uspešan oporavak nakon operacije

Nakon dugotrajne i naporne procedure, pacijentkinja nije imala nikakvih komplikacija, te je čak bila puštena iz bolnice nedelju dana nakon operacije. Cistadenoma je izuzetno retka pojava, obično se otkriva slučajno prilikom pregleda iz nekog drugog razloga. Prognoza nakon operacije je obično odlična, ali u retkim slučajevima može doći do komplikacija kao što su torzija jajnika ili pucanje ciste.

Ovaj slučaj izuzetno retkog tumora na jajniku još jednom naglašava važnost redovnih medicinskih pregleda i ranog otkrivanja potencijalnih zdravstvenih problema. Pacijentkinje treba da budu svesne važnosti preventivnih pregleda i da se pravovremeno obrate lekaru ukoliko primete bilo kakve neobične simptome.

Fotografiju pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading