UPALA SINUSA JE GLAVNI RAZLOG GLAVOBOLJE TOKOM ZIME: Umirite ih PRIRODNIM putem i sastojcima koje već imate u kuhinji!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

31.12.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomaže i šaka soli.

UPALA SINUSA JE GLAVNI RAZLOG GLAVOBOLJE TOKOM ZIME: Umirite ih PRIRODNIM putem i sastojcima koje već imate u kuhinji!

Foto: Photo by Edward Jenner from Pexels

sinusi

Hronične prehlade predstavljaju veliki izazov za mnoge, posebno zbog simptoma koji traju duže od uobičajenih prehlada. Uzročnici poput promaje, vetra, promene temperature i alergija mogu izazvati upalu sinusa koja može postati dugotrajni problem ako se ne leči na vreme.

Međutim, postoji nekoliko prirodnih metoda koje mogu pomoći u ublažavanju simptoma i održavanju zdravlja nazalnih otvora.

Republika

Foto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Upala sinusa je glavni razlog glavobolje tokom zimskih dana


Ispiranje sinusa morskom solju

Umesto fiziološkog rastvora, možete napraviti rastvor sa morskom solju i vodom kako biste ispirali nos. Ovo je efikasan način održavanja čistoće i zaštite nosnih kanala od zagađenja i iritacija iz vazduha, prenosi "Informer".

Čaj od nane

Nana je poznata po svojim blagotvornim svojstvima u borbi protiv virusa i bakterija. Pripremite čaj od sušene nane, procedite ga i koristite za ispiranje grla, a preporučljivo je i konzumirati ga tri puta dnevno. 

Ulja od mente

Ulje od mente može biti od velike pomoći u olakšavanju disanja. Rastvorite ga u vodi i inhalirajte se nad parom kako biste oslobodili nosne kanale.

Vitamin C, cink i koren rena

Vitamin C i cink su supstance koje mogu skratiti trajanje prehlade i ublažiti simptome, dok je koren rena poznat po svojim dezinfekcionim svojstvima. Takođe, preporučuje se i zagrevanje morske soli i nanošenje na bolna mesta radi olakšavanja simptoma.

Iako su mnogi pre na strani prirodnih načina lečenja prehlada, kada je reč o upali sinusa morate biti oprezni i obavezno se uputite na pregled ako vam se stanje pogorša.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading