OTPUŠITE NOS ZA 15 SEKUNDI SKROZ PRIRODNO: Doktor pokazuje TRIK zlata vredan - svi tvrde da je ovo SPAS (FOTO/VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

29.11.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak pokazuje kako rešiti problem za kratko vreme.

OTPUŠITE NOS ZA 15 SEKUNDI SKROZ PRIRODNO: Doktor pokazuje TRIK zlata vredan - svi tvrde da je ovo SPAS (FOTO/VIDEO)

Foto: TikTok/moorewellness

Zapušenost nosa uopšte nije lagodna. Oni koji se bore sa ovim zdravstvenim problemom, ne znaju da rešenje mogu pronaći na TikTok - u! Svakako da se zdravstveni problemi ne rešavaju na mrežama, ali ovde savet daje stručnjak.

Iako izgleda neralno, zaista je tako. Fizioterapuet Džejms Moro pokazuje trik kako da otpušite nos za 15 sekundi.

Video uključuje naizgled jednostavan trik za ublažavanje pritiska u sinusima koji je pokazao na sebi. On vrši pritisak na određena područja na licu. Da li ovo stvarno deluje?

Njegov trik je zpravo tehnika masaže lica. Začepljenost nosa se dešava kada sluznica nosnog tkiva natekne zbog upaljenih krvnih žila. To može uzrokovati curenje iz nosa. Takođe može uzrokovati postnazalno curenje, što se dešava kada višak sluzi teče niz stražnji deo grla, što dovodi do kašlja ili upale grla.

Foto: TikTok/moorewellness

Kako otpušiti nos

Trik

Desnom rukom stavite dva prsta na levu stranu nosa i pritisnite ga udesno. Palcem na levoj ruci pritisnite područje obraza levo od nosa prema unutra i prema gore. Zadržite se u ovom položaju 15 sekundi i dišite duboko kako biste otpušili začepljen nos, a po potrebi ponovite i na drugoj strani.

Mnogi su nakon njegovog videa isprobali ovo i tvrde da "radi". Postoji nekoliko razloga zašto.

- Ova tehnika koristi pritisak samomasaže za ublažavanje pritiska na sinuse. Kada imate pritisak i bol u sinusima, sinusi i mišići nosa mogu postati osetljivi i zategnuti. Pomeranjem nosa, a zatim masiranjem tih mesta, dovodi se do većeg protoka krvi i cirkulacije u licu. Ovo omogućuje mišićima/sinusima da se oslobode, što podstiče sinuse da ispuštaju sluz - objasnio je on.

@moorewellness Unblock studfy nose FOLLOW IF THIS WORKS dope song by @dr.remix #stuffynose #massage #viral #tiktoktaughtme ♬ original sound - Moore Wellness

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading