DEVOJKA JE DANIMA OSEĆALA MIRIS SLANINE I VIĐALA RUŽIČASTE SLONOVE: Čudni simptomi zbunili su lekare, a onda joj je otkrivena OPAKA BOLEST (VIDEO)

Autor:

Lifestyle

23.12.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mislila je da će poludeti i borila se sa halucinacijama dok joj konačno nije postavljena prava dijagnoza.

DEVOJKA JE DANIMA OSEĆALA MIRIS SLANINE I VIĐALA RUŽIČASTE SLONOVE: Čudni simptomi zbunili su lekare, a onda joj je otkrivena OPAKA BOLEST (VIDEO)

Foto: tiktok/printscreen/lucyyounger

Lusi Janger (23) iz Londona imala je neobične simptome poput stalnog osećaja mirisa slanine, česte „deža vi“ momente i "isključivanja" pre nego što je otkrila uzrok svojih problema.

Dijagnoza koju je dobila bila je anksiozni poremećaj, pa su joj lekari propisali antidepresive. Ali, oni nisu popravili njeno zdravstveno stanje. Lusi je bila veoma zabrinuta i nastavila je da traga za lekarima koji će uspeti da otkriju šta joj je.

Simptomi koji su izazvali zabrinutost

Lusi je opisala kako je mesecima osećala kao da "gubi razum". Čak je prestala da izlazi noću kada su joj se simptomi prvi put pojavili.

U prvim mesecima studiranja shvatila je da se čudne senzacije, uključujući i vizuelne halucinacije poput ružičastih slonova i rolerkostera, nisu povlačile. Takođe je osećala trnce u licu i metalni ukus u ustima.

Prvobitno su joj bili propisani antidepresivi, a zatim joj je drugi lekar rekao da bi njeni problemi mogli da budu uzrokovani hormonskim promenama. Lusi je ispričala kako je pozvala svog farmaceuta i kroz plač mu rekla da mora da ode na brojne preglede. Farmaceut je potom pozvao njenog lekara i Lusi je konačno zakazala skeniranje mozga. Nedugo zatim, dobila je dijagnozu benignog tumora na mozgu i četiri meseca kasnije je operisana.

Povratak u normalan život

Nakon godinu dana pauze za oporavak, Lusi je opisala kako je bila "potpuno van sebe" zbog posledica tumora i operacije. Morala je da se vrati na početni nivo baleta uprkos tome što ga je trenirala još od tinejdžerskih dana.

@lucyyounger Firstly I want to point out I now have a fab GP who does listen to my concerns. However, that has taken me a long time to find & trust one. Secondly I urge people to sign the Jess’s law petition https://www.change.org/p/jess-s-law-improve-the-awareness-and-diagnosis-of-cancer-in-young-adults - it’s to improve the awareness of cancer diagnosis in young adults!! This is an imperative issue within the NHS and advocating for yourself as a young adult can become exhausting when you constantly get shut down by medical professionals. If you want this whole video thank you. x #fyp #thyroidcancer #cancer #cancerawareness🎗 #braintumourawareness #braintumoursurvivor #misdiagnosis #chronicillness #chronicillnessawareness #jesslaw #regaininglifeback #femalehealth #femalehealthandwellness #youngpeopleproblems #london ♬ original sound - lucy

Vratila se da završi studije na Univerzitetu Goldsmit i završila je master.

Borba sa zdravstvenim problemima

Nakon što je 2023. godine dobila drugu dijagnozu, a ovog puta to je bio rak štitne žlezde, Lusi je morala da ide na novu operaciju, na kojoj joj je odstranjena polovina ovog organa. Potom je dobila novu terapiju; morala je da uzima lekove za epilepsiju, a uz to joj je rečeno da je neophodno da ide na skeniranje mozga dva puta godišnje.

Lusi sada deli svoja iskustva na TikToku i ohrabruje mlade ljude da postavljaju više pitanja o svojim zdravstvenim problemima kad razgovaraju sa lekarima. Njena priča služi kao podsetnik da upornost i samoinicijativa mogu da odigraju ključnu ulogu u postavljanju tačne dijagnoze i lečenju zdravstvenih problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading