RODILA SE KAO ZDRAVA BEBA A ONDA JE SA GODINU DANA ODBIJALA DA ŠETA: Doktori nisu mogli da utvrde ŠTA JE sve dok nije stigla PORAŽAVAJUĆA dijagnoza!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

17.12.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mala Moli se danas bori sa ovom teškom dijagnozom kao lavica!

RODILA SE KAO ZDRAVA BEBA A ONDA JE SA GODINU DANA ODBIJALA DA ŠETA: Doktori nisu mogli da utvrde ŠTA JE sve dok nije stigla PORAŽAVAJUĆA dijagnoza!

Foto: Shutterstock

Nađa Hopkins (33) je rodila potpuno zdravu devojčicu, ocenjena je na samom rođenu desetkom, i sve je delovalo potpuno savršeno do momenta kada je trebala mala Moli da prohoda. 

Njihova devojčica je delovala srećno i savršeno zdravo, a onda su primetili da odbija da hoda i da će pre puzati. Nakon nekon vremena učenja da šeta shvatili su da ona šepa. Roditelji su je odmah odveli u bolnicu i tu su saznali poržavajuće rezultate. 

Doktori su prvo mislili da bebino šepanje ima veze sa virusnom infekcijom koja je zahvatila njene kukove, kako se stanje pogoršavalo, na rengerskom snimku se uočilo da ona ima i prelom bedrene kosti

 

Kost nikako nije uspela da se zaceli ni nakon nekoliko nedelja, a roditeljima je to bio alarm da je odvedu na dalje ispitivanje i dodatne pretrage. 

Tada su joj napokon uzeli uzorak krvi 

Molini testovi krvi su pokazali da ona ima leukemiju, sa svega 22 meseca života. Biopsija koštane srži je te nedelje utvrdila da ima akutnu limfoblastnu leukemiju - retku vrstu raka krvi koja počinje u belim krvnim zrncima zvanim limfociti u koštanoj srži. 

Terapija je odmah započeta, a mala Moli je ostala nasmejana i pozitivna i tokom celog ovog teškog procesa lečenja. 

 

 

- Pre same dijagnoze, Moli je bila srećna devojčica bez bilo kakavih zakova leukemije - rekla je Nađa koja je po zanimanju medicinska sestra. 

Kako se sama svadba od roditelja pomerila zbog bolesti devojčice, kako je sve išlo u dobrom pravcu, odlučili su opet da je zakažu za oktobar 2024. godine. 

Devojčica se već dve godine bori sa ovom teškom bolesti, a kako majka kaže, daleko je dogurala i ostalo je još šest meseci lečenja. Svi se nadaju najboljem, i da će ova mala junakinja iz ove teške i duge borbe izaći kao pobednik.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading