15 GODINA JE IMAO ULJEZA U OKU! Otišao je na rutinski pregled, a ono što su mu lekari pronašli OSTAVILO IH JE U ČUDU

Autor:

Lifestyle

16.12.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad bol izostane, nismo ni svesni šta sve nosimo u organizmu.

15 GODINA JE IMAO ULJEZA U OKU! Otišao je na rutinski pregled, a ono što su mu lekari pronašli OSTAVILO IH JE U ČUDU

Foto: Shutterstock

Muškarcu iz Bostona koji je otišao na rutinski pregled vida otkriveno je da ima ivericu koja je bila skrivena u njegovoj rožnjači punih 15 godina.

On je povredio oko dok je radio u bašti kasnih 2000-ih, ali nije razmišljao o tome, jer je vremenom oko prestalo da ga boli.

Pošto je u međuvremenu oboleo od dijabetesa, bilo je neophodno da ode na očni pregled. Tad je oftalmolog primetio da ima strano telo u oku, konkretno u rožnjači. Pažljivijim pregledom ustanovljeno je da je strani predmet zapravo drvena iverica od tri milimetra.

Foto: YouTube/CBS Miami

Lekari su podsetili da se većina ovakvih slučajeva otkrije i leči odmah posle povrede

Lekari su podsetili da se većina ovakvih slučajeva otkrije i leči odmah posle povrede, budući da strao telo u oku često uzrokuje značajan bol, crvenilo i suzenje očiju. Ali, u nekim slučajevima strano telo može da se ponaša asimptomatski I da zbog toga duže vreme ostane neotkriveno. To je bio i slučaj sa muškarcem iz Bostona koji nije zatražio lekarsku pomoć, jer nije osećao bol, pa nije ni smatrao da bi trebalo da ode na oftalmološki pregled.

Vađenje stranih tela koje se nalaze u oku može da bude izuzetno zahtevno zbog njihove delikatne lokacije. Muškarcu je rečeno da nastavi sa uobičajenim aktivnostima i da se obavezno javi ukoliko oseti bol, crvenilo ili probleme s vidom. 

Upozorili su, takođe, da je iver mogao da mu probuši rožnjaču, što bi sigurno rezultovalo slepilom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading