NEDELJAMA JE BOLEO STOMAK, A ONDA SU JOJ OVO PRONAŠLI U MOZGU: Stvorenje je bilo dugačno osam CENTIMETARA, nikome nije jasno "KAKO" je tu dospelo!

Autor: M.O.

Lifestyle

01.11.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je prvi slučaj u svetu.

NEDELJAMA JE BOLEO STOMAK, A ONDA SU JOJ OVO PRONAŠLI U MOZGU: Stvorenje je bilo dugačno osam CENTIMETARA, nikome nije jasno "KAKO" je tu dospelo!

Foto: shutterstock

Žena na samrti

Nesvakidašnji slučaj potresa medicinsku zajednicu u Kanberi, Australija. Užasavajući parazit pronađen je u mozgu 64-godišnje žene, čime su lekari ostali šokirani i zabezeknuti. Nakon što je tri nedelje patila od bolova u stomaku i dijareje, pacijentkinja je primljena u bolnicu. Ali, ono što su lekari otkrili tokom pregleda je prevazišlo sva očekivanja.

MRI (magnetna rezonanca mozga) je otkrila nešto potpuno neobično - živog crva, dužine čak osam centimetara, u mozgu nesrećne žene. Da, dobro ste pročitali, živi crv se migolji u mozgu pacijentkinje! Ovaj neverovatan slučaj privukao je pažnju medicinskog osoblja, a lekari su se odmah okupili pokušavajući da shvate o kakvoj vrsti gliste je reč.

Stvar je postajala sve misterioznija kako su lekari pretraživali udžbenike i konsultovali se sa stručnjacima. Ali, ništa nije moglo da ih pripremi na šokantan odgovor koji su dobili od stranih naučnika. Glista koja je pronađena u mozgu pacijentkinje je "Ophidascaris robertsi", vrsta okruglog crva koji se inače javlja kod pitona.

 

 

Kako je ovaj parazit dospio u mozak ove žene, ostaje misterija

 

Ona tvrdi da nikada nije bila u kontaktu sa zmijama, ali živi u blizini jezera gde ima pitona. Postoji teorija da je pacijentkinja unela jaja parazita u svoje telo dok je sakupljala lekovito bilje u tom području, prenosi "The Guardian".


Lekari su bili suočeni sa izazovom kako da leče pacijentkinju koja je postala prvi slučaj infekcije ovom vrstom parazita. Stručnjaci upozoravaju da lekovi koji se koriste mogu izazvati upalu i štetiti organima poput mozga. Stoga je neophodno biti oprezan u daljem lečenju ove hrabre žene.

Ovaj izuzetan slučaj je prvi takve vrste u svetu i upozorava na rizik od prenošenja bolesti sa životinja na ljude. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading