NAJHRANJIVIJA RIBA BOLJA JE I OD LOSOSA: Zbog sledećih dobrobiti trebalo bi češće da se nađe na vašem jelovniku!

Autor: N.J.

Lifestyle

18.10.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ribu je preporučljivo jesti dva puta nedeljno.

NAJHRANJIVIJA RIBA BOLJA JE I OD LOSOSA: Zbog sledećih dobrobiti trebalo bi češće da se nađe na vašem jelovniku!

Foto: Shutterstock

Skuša je popularna riba bogata hranjivim materijama.  Većina ljubitelja ribe smatra je izvrsnim izborom hrane zbog neverovatnog ukusa i raznih zdravstvenih prednosti. Malo ko razmišlja koliko je skuša odlična za organizam i koliko zdravstvenih prednostima ima. 

Skuše se uglavnom nalaze u umerenim i tropskim morima. Žive uz obalu ili u moru. Među njima, njihovi najveći proizvođači i izvoznici su Danska, Holandija, Japan, Kina i Norveška.

Odličnog su ukusa kada su sveže, a ma mnogi ga opisuju kao bogat.

Foto: Shutrterstock

Koja riba je najzdravija

Skuše se smatraju jednom od najhranjivijih riba. Izvrstan su izvor proteina, vitamina B2, B3, B6 i B12 te vitamina D. Njihovo meso takođe je puno minerala poput bakraselena i joda. Neke od ovih riba takođe sadrže dobre količine gvožda i vitamina B1, piše "Web MD".

Kako skuše pripadaju kategoriji "masne ribe", one su jedan od najboljih izvora omega - 3 masnoća - dobrih masnoća koje održavaju vaše srce i mozak zdravima. Kuvana porcija atlantske ili pacifičke skuše od 800 grama ima više od 1000 miligrama omega - 3 masnih kiselina - mnogo više od onoga što možete pronaći u većini drugih plodova mora.

Još jedna nutritivna prednost skuše je ta što imaju znatno veće količine dobrih nezasićenih masti od zasićenih masti koje povećavaju loš holesterol. Zapravo, oko 77 odsto masti u skušama je nezasićeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading