"OPEKLO MI JE POLNI ORGAN I ZADNJICU, KOŽA MI JE OSTALA NA WC ŠOLJI": Doktorka isprobala najbrži način za mršavljenje, pa se žestoko UPROPASTILA

Autor: N.J.

Lifestyle

05.10.2023

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog dijabetesa tipa 2 koristila je lek koji pomaže i u mršavljenju.

"OPEKLO MI JE POLNI ORGAN I ZADNJICU, KOŽA MI JE OSTALA NA WC ŠOLJI": Doktorka isprobala najbrži način za mršavljenje, pa se žestoko UPROPASTILA

Foto: Instagram-com

Doktorka

Doktorka Maria Rosas iz Teksasa, koristila je lek Ozempik jednom nedeljno za dijabetes tipa 2. Prva nedelja prošla je dobro jer je nivo šećera u krvi bio kako treba. Sledeće nedelje doktorka je počela da oseća ogromnu bol u leđima, genitalijama i zadnjici. Ta područja postala su jako crvena kao da je bila na Suncu danima.

A onda je primetila da su se "komadići kože" pojavljivali na dasci WC šolje i toalet papiru kada je čistala ta područja.

Kad je pregledala svoje genitalije, anus i zadnjicu, doktorka je rekla da je koža bila oguljena i kao opečena. Samo 20 dana nakon korišćenja leka u avgustu 2023., nazvala je svog doktora, a on joj je rekao da prestane sa korišćenjem Ozempika.

- Ozempik mi je pomogao, ali mislila sam da ću u jednom trenutku umreti zbog onoga što se događa s mojim telom. U avgustu mi se pojavila bol u genitalnom području i na zadnjici. Primetila sam "komadiće" kože na WC šolji i na maramici kada sam čistila to područje. Proverila sam i videla sam da su mi genitalije, anus i zadnjica bili kao opečeni, a na nekim područjima ougljenjena koža - napisala je u članku za Newsweek, a prenosi "Dejli mejl".

Doktor joj je postavio dijagnozu alergije na lek kao nuspojavu Ozmepika.

U slučajevima kada se to dogodi, uput o leku kaže da pacijenti moraju odmah prestati sa korišćenjem Ozempika i obratiti se svom lekaru. Doktorka je sada na strogoj dijeti kako bi kontrolisala nivo šećera u krvi i kaže da ne planira više da uzima nikakve lekove dok potpuno ne ozdravi.

Ozempik i Wegovy, prvotno su odobreni kao pomoć u lečenju dijabetesa, no ubrzo je otkriveno da takođe pomažu pacijentima u mršavljenju. Lekari su ih tada počeli prepisivati ​​za mršavljenje. Wegovy je sada odobrila FDA za ovu svrhu.

Podaci pokazuju da je bilo više od četiri miliona recepata za lekove za mršavljenje kao što su Ozempik, Wegovy i Mounjaro u 2022. godini, dok je prvi najčešće izdavan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading