ON JE USVOJIO 22. DECE KOJA SU ZARAŽENA HIV-OM: Devojčica mu ispred bolnice tražila novac za MAKARONE, a kada se sutradan vratio ona je UMRLA, tada je odlučio da im ulepša ŽIVOT!

Autor: M.O.

Lifestyle

02.10.2023

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primer ovog čoveka bi trebali svi da sledimo.

ON JE USVOJIO 22. DECE KOJA SU ZARAŽENA HIV-OM: Devojčica mu ispred bolnice  tražila novac za MAKARONE, a kada se sutradan vratio ona je UMRLA, tada je odlučio da im ulepša ŽIVOT!

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/truly

Radžib Tomas, poznat kao Papa Reji, živeo je običnim životom u Mumbaju sa svojom ženom i njihovo dvoje dece

Nije ni slutio da će jedan običan dan sve promeniti. 

Baš tog sudbinskog dana je sreo devojčicu ispre bolnice, koja ga je zamolila da joj kupi testeninu. On tada nije imao novca kod sebe, ali joj je obećao da će se vratiti.

- Sutradan, kada sam se vratio tamo, ispostavilo se da je devojčica umrla. Bio sam shrvan i onda sam pomislio da treba da uradim nešto za decu poput nje - ispričao je. 

Radžib je ušao u bolnicu sa namerom da spreči da se takvi incidenti ponove u budućnosti. Takođe se sastao sa specijalistom za HIV/AIDS koji mu je dao predlog da usvoji dve napuštene bebe. Radžib nije oklevao ni trenutka. Međutim, znao je da mora da iznajmi veću kuću.

Republika

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/The Better India

Sa usvajanjem je počeo 2009. godine

 

U početku nam je bilo teško da sastavljamo kraj s krajem, ali smo teškoće prevazišli tako što smo se odrekli udobnosti i pomogli deci. Kada su ljudi videli kako radimo za njih, počeli su da nam pomažu – doneli su dušeke, hranu i novac - kaže Radžib.


Vremenom su bolnice predavale sve više bolesne dece Radžibu i njegovoj supruzi Mini. Za deset godina njihova porodica je porasla na 24 osobe.


Bolesna deca pod starateljstvom Riba i Mini osećaju se kao da su u pravom domu. Jedu tople obroke, igraju se na igralištu, slave rođendane i pišu domaće zadatke. Odlaze i na redovne lekarske preglede.


- S ponosom mogu da kažem da je moja 24-člana porodica ispunjena ljubavlju. To što ste HIV pozitivni ne znači da vaš život mora brzo da se završi. Deca mogu da žive koliko i svaki normalan čovek i zato sam tu - da ih zaštitim i omogućim im da žive dug život. Uz ljubav i brigu sve je moguće. Deca me zovu Papa Reji, i dužnost oca je da ih štiti. Ne radim ništa izvanredno. Ja sam samo otac koji brine o svojoj deci - rekao je za kraj. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading