AMBULANTE U SRBIJI SU PUNE ZBOG OVE BOLESTI: Imunolog otkrio kako da ojačamo IMUNITET, jedan SUPLEMENT je ključan!

Autor: M.O.

Lifestyle

02.10.2023

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jako je važno da sada u ovom periodu ojačate imunitet!

AMBULANTE U SRBIJI SU PUNE ZBOG OVE BOLESTI: Imunolog otkrio kako da ojačamo IMUNITET, jedan SUPLEMENT je ključan!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Sada kreće sezona bolesti i prehlada. Ambulante su već pune i svi se žale na kašalj, curenje iz nosa i dodatne simptome...

Imunolog dr Dragoslav Popović gostujući na Prva TV naglasio je da ulazimo u sezonu respiratornih bolesti u periodu kada će biti i povećano zagađenje vazduha.

Pravilna i zdrava ishrana je jedna od bitnijih stvari. Fizička aktivnost takođe, izbegavanje alkohola, pušenja, i redovan san je ključan za imunitet. 

Kada je reč o suplementima dr Popović je rekao da u slučaju akutnih respiratornih infekcija cink može da pomogne.

Foto: Profimedia

Sve veći broj ljudi se žali na kašalj

 

Kako još da se zaštitimo od virusa i ojačamo imunitet?

- Ako zaista želimo da se zaštitimo od bolesti koje nam predstavljaju ključne rizike u ovom periodu, a to su kovid i grip, tada moramo da razmišljamo o sticanju specifičnog imuniteta. On može da se stekne na dva načina. Prvi, na teži način, a to je da se bolest preleži i drugi i lakši - vakcinacija - dodao je dr.

- Vakcinacija gripom je stigla i prima se do polovine novembra i cilj je da nas provede kroz vrh sezone gripa koja je obično negde krajem januar i početkom februara - objasnio je imunolog za kraj.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading