Za ovu vežbu vam treba samo 10 sekundi, a odmah otklanja bol u leđima (VIDEO)

Autor:

Lifestyle

22.09.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ukoliko ste zbog posla prinuđeni da dugo sedite ili imate loše držanje zbog degenerativnih promena, verovatno je da ste makar jednom osetili trnce ili spazam u leđima.

Za ovu vežbu vam treba samo 10 sekundi, a odmah otklanja bol u leđima (VIDEO)

Foto: Printscreen/www.tiktok.com/moorewellness

Kod većine ljudi nelagodnost koja prati bolove u leđima će prestati posle nekoliko nedelja. Ipak, to je previše vremena da biste trpeli bol.

Terapeut masaže podelio je na društvenoj mreži "TikTok" vežbu koja traje svega 10 sekundi, za koju tvrdi da će vam ublažiti bol u leđima. Od rekvizita vam nije potrebno ništa, osim štoka od vrata za koji ćete se uhvatiti kako biste što bolje istegli zgrčene mišiće.

Zbog toga je ova vežba veoma praktična, jer je možete izvesti i kod kuće i na poslu.

Džejms Mur, koji je na "TikToku" poznat po nazivu Mur Wellness, podelio je snimak koji je pregledao veliki broj ljudi.

- Smanjite bolove u leđima ovim istezanjem - napisao je Mur, a prenosi San.

Džejms je posavetovao svakome ko ima bolove u leđima da se uhvati za štok od vrata obema rukama.

Zatim je pokazao kako bi trebalo prebaciti nogu jednu preko druge, oslanjajući skočni zglob na suprotno koleno. Potom je savio nogu na kojoj stoji u čučanj, držeći drugu nogu prebačenu preko kolena, držeći se za štok od vrata kako bi održao ravnotežu.

Džejms je posavetovao pratioce da se zadrže u ovom položaju 10 sekundi.

- Pomoću ove vežbe istežete mišiće gluteusa, što pomaže u smanjenju bolova u donjem delu leđa i povećanju mobilnosti - objasnio je terapeut.

 

 

Pratioci su mu zahvalili na snimku koji je podelio, a mnogi od njih su naveli kako im je vežba zaista pomogla da istegnu mišiće leđa i odagnaju bol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading