ZBOG OBIČNOG GRIPA DEČAK JE OSTAO BEZ RUKU I NOGU: Sve se iskomplikovalo kada se OVO dogodilo, roditelji morali da donesu tešku odluku!

Autor: M.O.

Lifestyle

14.09.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponekad kada dobijete grip, to podstakne na bakterijsku infekciju.

ZBOG OBIČNOG GRIPA DEČAK JE OSTAO BEZ RUKU I NOGU:  Sve se iskomplikovalo kada se OVO dogodilo, roditelji morali da donesu tešku odluku!

Foto: pixabay.com

Matijas Uribe (14) je tinejdžer koji je bio hospitalizovan u bolnici više od dva meseca. Krajem juna je osetio iznenadne simptome te mu je dijagnostikovana upala pluća i sindrom streptokoknog toksičnog šoka.

Tada je doživeo i srčani zastoj!

Odjednom su se roditelji naši pred njihovom najtežom odlukom u životu, a to je da odluče da li će da amputira ruke i stopala njihovog sina...

Sve je to bio strašan šok za sve, jer su njegovi simptomi koji su bili poput običnog kripa, postali smrtonosni!

Matijas je bio priključen na mašinu za veštačko pumpanje krvi,  a kako tvrde to mu je i spasilo život. 

Republika

Foto: Shutterstock

Zbog simptoma poput gripa ostao je bez ekstremiteta

 

Ipak, krv nije tekla dovoljno do njegovih ekstermiteta, što je primoralo doktore da ih uklone.

Talentovani dečak koji je igrao fudbal i svirao klavir, polako se oporavlja i uskoro bi trebalo da napusti bolnicu sa protetskim nastavcima za ruke i noge.

Dr Kejti Bojl, pedijatar intenzivne nege, rekla je da Matijasovi roditelji ne mogu ništa da urade da spasu ruke i stopala svog sina od amputacije.

Izuzetno je retko. Ponekad kada dobijete grip, to podstakne na bakterijsku infekciju. Ali čak i tada, većina dece se ne razboli ni izbliza kao Matijas - rekla je doktorka. 

- Roditelji bi trebalo da daju deci vakcine protiv gripa i često ih proveravaju dok su bolesna zbog simptoma poput visoke temperature, problema sa gutanjem tečnosti ili nemogućnosti da se probude iz dubokog sna - rekla je za kraj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading