MAJKA ČETVORO DECE UMRLA JER JE OVO CURILO IZ NJE ČAK SEDAM GODINA! Živela u agoniji zbog greške lekara

Autor: N.J.

Lifestyle

13.09.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mama četvoro dece preminula je nakon što joj je crevo oštećeno tokom operacije.

MAJKA ČETVORO DECE UMRLA JER JE OVO CURILO IZ NJE ČAK SEDAM GODINA! Živela u agoniji zbog greške lekara

Foto: www.profimedia.rs

Operacija

Kuvarica Džuli Konel (58) godinama je živela u patnji zbog neuspešne operacije. Operacija je urađena 2013. godine zbog kancerogenog bubrega. Nakon zahvata u bolnici, Džuli se često borila sa infekcijama koje su se vraćale i apscesom kao posledicom greške. Njoj su čak sedam godina creva curela unutar njenog tela.

Tek 2019. godine nakon što je upućena specijalisti u drugu bolnicu, identifikovane su joj dve perforacije u crevu. Njeno stanje se pogrošavalo i umrla je od akutnog respiratornog distresa uzrokovanog abdominalnom sepsom u avgustu 2020. godine, piše "Sun".

David, njen suprug, sada poziva sve da izvuku lekcije iz ove priče i podržava Svetski dan sepse 13. septembra kako bi se podigla svest o znakovima upozorenja. 

Foto: shutterstock

Žena ima bolove u stomaku

- Bilo je užasno videti kroz što je sve Džuli morala proći u svojim poslednjim godinama. Od srećne, otvorene i nezavisne osobe postala je neko ko je živeo u bolu i oslanjao se na druge. Džuli je bila moja najbolja prijateljica i život bez nje nikada neće biti isti ni za koga od nas. Ne prođe dan a da ne pomislimo na nju ili na prazninu u našim životima - rekao je njen suprug.

Advokati koji zastupaju Džulinu porodicu rekli su da bi se mogla "potpuno oporaviti" da su uvažene njene molbe još 2013. godine. Njoj je postavljena dijagnoza abdominalne spese zbog koje je dobijala antibiotike.

-  Od 2013. pa nadalje naši su se životi vrteli oko njenog zdravlja. Činilo mi se kao da se redovno žalila na bolove i odlazila i izlazila iz bolnice.  Dijagnostikovana je sepsa i dali su antibiotike, ali se nije činilo da lekari pronalaze koren njenog problema. Umesto toga, ona je mesecima morala da trpi drenažne vrećice koje su joj bile pričvršćene. Volela je kada su unuci kod nas, ali nije mogla sama da se brine o njima - objašnjava njen suprug.

Foto: Shutterstock

Žena na pregledu kod doktora

Uprkos postavljanju drenažnih kesa, tečnost je nastavila da curi u njeno telo. Onda je 2017. podvrgnuta operaciji, ali oštećeni deo nije uklonjen kako treba.

- Čak i nakon operacije 2017. Džuli je nastavila da pati od infekcija, curenja i problema sa stomom - priseća se njen suprug David.

Istraga je pokazala da bi Džuli preživela sve sledeće procedure da je stoma ugrađena 2013. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading