OVAJ SIMPTOM OTKRIVA PROBLEM SA SRCEM: Način disanja dok se penjete uz stepenice je KLJUČAN znak!

Autor: M.O.

Lifestyle

31.07.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problemi sa srcem mogu na ovaj način da se otkriju.

OVAJ SIMPTOM OTKRIVA PROBLEM SA SRCEM: Način disanja dok se penjete uz stepenice je KLJUČAN znak!

Foto: Shutterstock

Srčani udar

Iako mnogi ljudi osećaju strah kada je u pitanju poseta lekaru, a posebno kardiologu, pravovremena dijagnoza je izuzetno važna za zdravlje srca.

Zato lekari pozivaju da jednom ili dvaput godišnje, radi preventivnih pregleda, posetimo kardiologa, kao i da obratimo pažnju na određene simptome koji često ukazuju na potencijalne probleme sa zdravljem srca ili krvnim sistemom.

Prema izveštaju Times of India, kratak dah je jedan od simptoma koji bi mogao ukazivati na probleme sa zdravljem srca. Stoga lekari upozoravaju da u takvom slučaju ne bismo trebalo odugovlačiti sa posetom kardiologu. Problemi sa disanjem, povezani sa zdravljem srca, često su rezultat smanjene fizičke aktivnosti, poput obavljanja kućnih poslova ili penjanja stepenicama.

Republika

Foto: pexels.com

Duboko i pravilno disanje pomaže našim organima.

 

Bol u grudima

Bolovi u grudima takođe su jedan od simptoma koji ukazuju na moguće probleme sa zdravljem srca. Lekari naglašavaju da nikada ne smemo ignorisati osećaj pritiska ili bolova u grudima, naročito ako se često javljaju ili traju duže vreme. Ova upozorenja su ključna kako bismo sačuvali dobro zdravlje srca i preventivno delovali na potencijalne zdravstvene probleme.

Pravilno disanje je od vitalnog značaja za naše zdravlje. Kada smo pod stresom i mentalnom napetošću, često dišemo nepravilno i plitko, što može imati negativan uticaj na naš organizam.

Duboko i mirno disanje ima brojne prednosti. To omogućava optimalno snabdevanje organizma kiseonikom, što pomaže jačanju unutrašnjih organa i poboljšanju celokupnog zdravlja. Takođe, duboko disanje aktivira parasimpatički nervni sistem, što dovodi do opuštanja i smirenja, te smanjuje štetne posledice stresa.

Svesno usmeravanje pažnje na disanje, duboko udahnuti i izdišite, može biti koristan alat u suočavanju sa svakodnevnim stresom i anksioznošću. Redovno prakticiranje dubokog disanja može nam pomoći da održavamo ravnotežu i blagostanje u svakodnevnom životu.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading