PROIZVOD KOJI SVI IMATE U KUĆI SPAŠAVA OD OPEKOTINA: Ne, nije JOGURT, ovo će vas rešiti jakog crvenila od sunca za pola sata!

Autor: M.O.

Lifestyle

31.07.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeftino sredstvo koje vas smanjuje opasno crvenilo.

PROIZVOD KOJI SVI IMATE U KUĆI SPAŠAVA OD OPEKOTINA: Ne, nije JOGURT, ovo će vas rešiti jakog crvenila od sunca za pola sata!

Foto: Facebook/Printscreen

Izlazak na sunce bez kreme sa zaštitnim faktorom može imati neprijatne posledice, poput opasnih opekotina. Sindi Alen-Stjuart iskusila je to na svojoj koži nakon posete plaži. Iako je koristila sredstvo za sunčanje, njena osetljiva koža izgorela je, a leđa su joj postala crvena i upaljena, prenosi britanski "The Sun".

U potrazi za rešenjem, Sindi je dobila neobičan savet od svoje svekrve. Preporučeno joj je da nanesi penu za brijanje na opekotine od sunca i ostavi da odstoji oko pola sata. "Pena će izvući temperaturu iz kože. Nemoj da se zabrineš ako koža počne da svrbi, jer je to normalna reakcija na upaljenu kožu. Kada osetiš hladnoću na opečenom delu, to je takođe dobar znak. Mentol iz pene za brijanje rashlađuje kožu i smanjuje temperaturu", napisala je Sindi na svom profilu.

Republika

Foto: unsplesh.com

Kada se izlažete suncu potrebno je da imate jak zaštitni faktor.

 

Iako je bila skeptična, Sindi je primetila poboljšanje i preporučila je da se postupak ponovi ako opekotine i dalje budu prisutne sutradan.

Istina je da ovaj trik ne bi trebalo smatrati zamenskim za kremu za sunčanje. Sredstvo sa zaštitnim faktorom je i dalje apsolutno neophodno prilikom izlaganja suncu. Sindi je otkrila da je ovaj trik sa penom za brijanje bio efikasan u slučaju kada je već izgorela na suncu. Podelila je da je ranije koristila gel od aloje, ali je priznala da se trik sa penom pokazao delotvornijim u ublažavanju opekotina. Važno je da ljudi shvate da prevencija putem kreme za sunčanje treba biti prioritet, kako bi se izbegle potencijalno ozbiljne posledice izlaganja kože suncu bez adekvatne zaštite.

Zaštita od sunca nije samo stvar estetike, već i zdravlja kože. Povećana izloženost suncu može dovesti do raka kože i drugih ozbiljnih problema. Dakle, pametno je uložiti u kvalitetnu kremu za sunčanje i pravilno je koristiti tokom celog leta. Bezbednost naše kože treba biti prioritet, tako da možemo uživati u suncu na bezbedan način i sačuvati naše zdravlje na duže staze.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dr

05.09.2023 14:01

Za opekotine nemoj niko da vas laze nanesite na opeceno mesto bagremov med automatski bol i peckanje prestaje(druge vrste meda nisam isprobao)