SRBI PREVARENI NA LETOVANJU U TURSKOJ: Uplatili smeštaj preko aplikacije Airbnb: "Dala nam je pogrešnu adresu, na telefon se ne javlja"

Autor:

Vesti

31.07.2023

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Shvatili su da su prevareni tek kada su stigli u Kušadasi

SRBI PREVARENI NA LETOVANJU U TURSKOJ: Uplatili smeštaj preko aplikacije Airbnb: "Dala nam je pogrešnu adresu, na telefon se ne javlja"

Foto: Shutterstock

Turisti iz Srbije ponovo su žrtve prevare, ovog puta za smeštaj u Kušadasiju! Oni su apartman rezervisali i u punom iznosu platili preko aplikacije Airbnb, a kada su stigli u letovalište shvatili su da su prevareni!

- Prevareni smo u Kušadasiju. Bukirali smo smeštaj preko Airbnb još u martu. Danas stigli ali ni "M" od Meryem i njenog smeštaja. Uplaćena je puna suma. Dala nam je nekompletnu adresu, na telefon se ne javlja. Bili smo danas u policiji da prijavimo prevaru - napisala je jedna korisnica društvenih mreža u grupi "Turska info - putnici".

Korisnici su je savetovali da slučaj prijavi i aplikaciji Airbnb, te da će joj oni sigurno vratiti novac.

- Možda ste uzeli smeštaj koji je bio prejeftin i što je najbitnije bez recenzija. To je neiskustvo i može se desiti svakome - navodi se u jednom od komentara.

Jedan korisnik dodao je da je plaćanje na slepo za smeštaj van svake pameti.

- Nažalost vama se desila neprijatnost, ali ste stekli iskustvo. Samo plaćanje na licu mesta ili proverite recenzije na više mesta. Ja u Turskoj rezervišem isključivo preko Buking sajtova i do sada nisam imao problema - navodi se u jednom od komentara.

Pre nekoliko dana porodica iz Srbije otputovala je u Grčku sa bebom, ali su tek kad su stigli shvatili da su prevarani. Oni su smeštaj platili preko "Fejsbuk grupe" u kojoj se prevarant oglašavao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading