URADILA JE “TURSKE ZUBE” I GORKO SE POKAJALA: Otkačinju se, a zgrozićete se kada saznate kada najčešće SMRDE!

Autor: N.J.

Lifestyle

22.01.2023

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo joj je bila jedna od gorih odluka u životu.

URADILA JE “TURSKE ZUBE” I GORKO SE POKAJALA: Otkačinju se, a zgrozićete se kada saznate kada najčešće SMRDE!

Foto: Instagram/ donoflebanon_

Mnogi rade zube u Turskoj jer u odnosu na neke države tu je mnogo jeftnije. Pod uticajem jakog akcenta na fizički izgled, svi žele prelepe bele zube. Neki ne podnose ni previše urađene zube za koje se odmah vidi da nisu prirodne. Ova devojka nije od toga zazirala, ali ona nije imala estetski već zdravstveni problem. Opekla se odlukom da uradi “turske zube“ i to je za nju bilo baš neprijatno iskustvo. Sada joj je cilj da upozori ljude na posledice.

Ona je objavila video koji se zove “Pravi zubi = bezbrižnost. Molim vas da ne prolazite kroz bol i patnju zbog falseta“. Tada, ona je otkrila neke zabrinjavajuće činjenice, a jedna od najgoriih jeste da joj se zubi baš brzo “otkačinju“, a nakon toga oseća se smrad.

- Sad ću da vam objasnim zašto žalim. Nikada nisam volela svoje zube tokom odrastanja. Nosila sam proteze, ali nikada mi se nije dopadalo što imam sitne zube. U detinjstvu nisam naročito vodila računa o njima i samim tim su mi smetali oblik i boja. Izbeljivanje mi je dosta pomoglo, ali opet nije bilo dovoljno - pričala je ona, a nakon toga malo više je istraživala o stomatolizima koji rade u Turskoj.

Foto: Instagram/ donoflebanon_

Devojka koja je u Turskoj radila zube - pozira

 
- Štedela sam i zacrtala da ću ih uraditi. Tokom prvog pregleda pokušala sam da budem jasna o tome šta želim i činilo mi se da se razumemo. Kada je došlo do toga, nisu mi stavili privremene zube, već sam šetala Turskom sa izbrušenim zubima. Bila sam prilično zbunjena i mogla sam samo da se nadam najboljem. Kada je sve trebalo da se cementira, bili su ogromni. Nekako sam se navikla, a onda je usledila noćna mora -
 pričala je ona.

Posle nekog vremena, osetio se neprijatan zadah u ustima.

- Zubi su posle par meseci počeli da se otkačinju. To se obično dešava kada ih čistim koncem. Na svu sreću, to može lako da se popravi. Ako je zub očuvan, možete da odete kod zubara i on će ga zacementirati. Ipak, sa turskim zubima dolazi i do osetljivosti desni i smrada. Ko ne čisti fasete koncem, sigurno je nekada osetio smrad. Sa ovim zubima ne mogu ni jabuku da zagrizem. Sve bih dala da vratim svoje stare zube, ovo je bila najgora odluka - priča ona svoje iskustvo, a prenosi “Mondo”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading