OVAJ SIMPTOM JAVLJA SE NOĆU I UKAZUJE NA TUMOR: Mislimo da je bezazleno, a može biti OPASNO!

Autor: N.J.

Lifestyle

05.12.2022

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo bi moglo da bude crvena zastavica.

OVAJ SIMPTOM JAVLJA SE NOĆU I UKAZUJE NA TUMOR: Mislimo da je bezazleno, a može biti OPASNO!

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Preventivni pregledi su "pola zdravlja", nemojte na njih da gledate kao na "bacanje novca", jer je jedan od lepših osećaja, pogovoto ovim tempom života, kada znate da ste zdravi. Neke bolesti nemaju jasne simptome koji ukazuju da se radi o određenom stanju, ili se prekasno jave, a onda u tom momentu možda ne možete ništa da učinite.

Nekada postoje vidljive promene kao što su izrasline, bolovi, ili bilo šta drugo što odstupa od svakidašnjeg, zato ne gubite vreme i redovno idite ne preglede. Stručnjaci tvrde da je čest odlazak u toalet nekada "crvena zastavica".

- Značajne promene u fiziološkim potrebama mogu ukazivati na rak debelog creva, prostate ili bešike, između ostalih karcinoma -  tvrde stručnjaci sa Kalifornijskog univerziteta za zdravlje u San Francisku.

Foto: pexels.com

Žena spava pokrivena jorganom

Nekada je jasno da ćete često ići u toalet, ako ste se na primer "napili vode", ali sa druge strane često "trčanje" u wc može signalizirati da nešto nije kako treba.

- Često mokrenje može biti znak raka mokraćne bešike, jer tumor može da blokira protok urina iz bešike ili same ćelije raka mogu da učine zid bešike debljim i manje elastičnim i nesposobnim da zadrži onoliko urina koliko normalna bešika može - upozorava doktorka Alis Vilijams i dodaje:

- Kao rezultat toga, pacijenti često osećaju potrebu da mokre čak i kada im bešika nije puna - prenosi "Lepa i srećna".

Američko društvo za kliničku onkologiju upozorava da često mokrenje, posebno noću, može ukazivati na rak prostate.

- Slab mlaz urina je još jedna promena koja može da ukaže na rak prostate - tvrde američki onkolozi - i dodaju:

- Ipak, važno je da kažete svom lekaru ako imate bilo koji od ovih simptoma kako bi se uzrok mogao pronaći i lečiti, ako je potrebno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading