DR ČUBRILO OTKRIO ISTINU O JABUKOVOM SIRĆETU: Samo jedna vrsta pomaže za mršavljenje

Autor:

Lifestyle

28.12.2021

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi znaju da je jabukovo sirće izuzetno korisno za zadravlje, a profesor sa Medicinskog fakuluteta u Kragujevcu, dr Čubrilo otkrio je koja vrsta je najbolja za mršavljenje.

DR ČUBRILO OTKRIO ISTINU O JABUKOVOM SIRĆETU: Samo jedna vrsta pomaže za mršavljenje

Foto: pixabay.com

Prof. dr Dejan Čubrilo profesor fiziologije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu i specijalista medicine sporta, govorio je prilikom gostovanja na RTS-u, u emisiji "Ordinacija" o hrani koja izaziva oksidativni stres i najvažnijim nutrijentima koji su potrebni našem organizmu da pravilno funkcioniše, ali i nekim namirnicama koje imaju gotovo magična svojstva kad je reč o očuvanju zdravlja.

Kao jednu od najvažnijih izdvojio je jabukovo sirće koje se snažno bori protiv slobodnih radikala i na taj način sprečava pojavu bolesti. Jabukovo sirće je možda najpoznatije kao pokretač metabolizma i pomoćno sredstvo u mršavljenju, ali po rečima doktora nije svaka vrsta ovog napitka jednako "lekovita".

"To je prva porcija antioksidanasa, neprekosnoveno domaće jabukovo sirće. Ono je izuzetno lekovito, rešava rad creva. Bakterije, probiotici se nalaze baš u ovom domaćem, mutnom sirćetu. Ono što budete jeli će se lakše svariti i neće se stvarati slobodni radikali", kaže profesoor Čubrilo i navodi da je još jedna namirnica ima slična svojstva, a to je rasol.

Republika

Foto: pixabay.com

Sirće

 

Otkrio je i da mnogi pogrešno konzumiraju ovaj sok od kiselog kupusa, pa zbog toga imaju smetnje u probavi. 

"Jabukovo sirće je u stanju da sagoreva mast bez šećera. Ko ga redovno pije, brže će da mršavi. Aposlutno. Uzmite ne više od supene kašike domaćeg sirćeta razmućenog u čaši vode. Šta ono radi? Šećer koji je u ćeliji treba da sagori, kao i mast, ali nema ko da to obavi. Tu nastupa jabukovo sirće", zaključuje profesor.

Prednosti jabukovog sirćeta:

sadrži korisne bakterije koje pomažu u održavanju zdravog digestivnog ekosistema;

bogato je antioksidansima koji neutraliziraju destruktivnu aktivnost slobodnih radikala;


zahvaljujući tome što snižava holesterol, sirće ne samo da pomaže u održavanju vitkog tela, već takođe smanjuje rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading