ČAROBNI NAPITAK ZA GORUŠICU: Nalazi se u svakom frižideru, a otklanja tegobe za 2 minuta - zaboravite sodu bikarbonu

Autor:

Lifestyle

05.10.2021

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često vas muči gorušica a vi posežete za sodom bikarbonom, ipak stručnjaci nešto drugo savetuju.

Republika

Foto: pixabay.com

Mleko i jogurt otklanjaju tegobe sa gorušicom

 

Mleko i jogurt pomažu kod gorušice i to veoma brzo. Gorušica se javlja iz različitih razloga, ovaj problem je najčešće "bezopasan" i nestane vrlo brzo, ali nekada može da ukaže i na prisustvo ozbiljnijeg stanja.

Ukoliko se dešava redovno, potrebno je potražiti savet lekara.

Ponekad se gorušica javlja zbog nezdravog načina života, a nekad jer smo u organizam uneli previše masne, kisele ili ljute hrane...

Jedan od najpopularnijih "lekova" koji svi koriste jeste soda bikarbona, a u ove svrhe mogu pomoći i neke druge namirnice. Pa tako nekpo pije razblaženo jabukovo sirće, neko kašičicu soka aloje pomešanu sa toplom vodom... Kod ovog poslednjeg treba biti oprezan ako ste skloni alergijama, jer postoji rizik od alergijske reakcije na ovu biljku.

Pored ovih kućnih lekova, mogu da pomognu i sledeći napici, a koje lekari preporučuju:

Čaša mleka pomoći će da se ublaži gorušica, jer ovaj napitak ispira kiselinu sa zidova jednjaka i "vezuje" je za želudac. Ovaj proces se odvija zahvaljujući proteinima i protivupalnim sastojcima koje mleko sadrži. 

Međutim, postoji i jedno "ali". Mleko može da bude štetno, posebno ako ste intolerantni na laktozu - zbog toga se uz gorušicu mogu pojaviti i dijareja, mučnina, nadutost i osećaj težine u stomaku.

Druga opcija su probiotski jogurti. Ovde je reč o "najzdravijim" jogurtima, odnosno bez dodatog šećera, boja, aditiva i drugih sastojaka koji se ovoj namirnici ponekad dodaju...

Ovaj jogurt može da pomogne u ublažavanju gorušice jer antiinflamatorne supstance koje sadrži umiruju iziritiranu sluznicu jednjaka. Osim toga, protein će vezati kiselinu, što će pomoći da se smanji iritacija.  Probiotici kojima obiluje poboljšavaju varenje i rad creva, što će pomoći da kisela hrana koja ulazi u želudac brže "izađe".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading