POZNATI DOKTOR OTKRIO ČUDOTVORNU METODU: Kako da snizite krvni pritisak bez lekova za par minuta!

Autor:

Lifestyle

01.09.2021

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Od povišenog krvnog pritiska pati sve već broj ljudi. Stručnjaci među glavne razlge za ovo stanje svrstavaju neredovno uzimanje terapije, stres i neadekvatna ishrana.

Foto: pixabay.com

Merenje pritiska

 

Kardiolozi i dijetolozi neprestano upozoravaju na namirnice koje dugoročno štete zdravlju tako što začepljuju krvne sudove i povećavaju rizik od hipertenzije. Istovremeno savetuju i da jelovnik obogatimo hranom koja pogoduje zdravlju i snižava pritisak.

"Ukoliko ne postoji potreba za terapijom, što će dijagnostikovati lekari, isprobajte drevnu kinesku tehiku koja snižava krvni pritisak za pet minuta i to bez lekova", predlaže dr Hansen.

Lu Hansen, doktor moskovskog fudbalskog kluba "Spartak" objasnio je da je u kineskoj medicini jedna stvar najvažnija a to je pravilan protok krvi do mišića i tkiva i on često pribegava ovoj metodi.

Foto: pixabay.com

Na licu se nalaze važne tačke za masažu

 

Ako krv stagnira u nekom delu organizma, onda to mesto postaje "rizično" za razvoj bolesti. Problem se rešava tako što se omogući protok krvi u problematičnoj regiji i dozvoli organizmu da se zaceli. U tome može pomoći masaža, i to posebno dve tačke.

Prvo mesto koje je neophodno "tretirati" je zapravo linija koja prolazi iza ušne resice sve do sredine ključne kosti. Ovu liniju ne smete da pritiskate, niti snažno masirate, jer tako možete izazvati suprotan efekat. Potrebno je da je nežno "mazite" laganim pokretom ruke odozgo na dole, jedva je dodirujući vrhovima prstiju. Ovo ponovite 10 puta sa jedne strane, pa isto toliko i sa druge strane uha i ključne kosti.

Druga regija se nalazi na licu, u nivou ušne resice, tačno pola centimetra od uha i u prvacu ka nosu. Za razliku od prethodne "tačke" ovu treba masirati nešto jače, po minut sa obe strane. Kružite vrhovima prstiju snažno, ali ne do granice bola, bitno je da osećate kako vršite pritisak na određenu tačku.

"Nakon ovog jednostavnog tretmana od pet minuta, vaš pritisak bi trebalo da se snizi", zaključuje on.

 

Komentari (0)

Loading