LJUBIMAC KAO LEKAR: Šta sve leči mačka dok prede (+ VIDEO TERAPIJA)

Autor:

Lifestyle

12.02.2021

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Čak i oni koji nisu vlasnici mačaka, a imali su prilike da im ova životinja prede u krilu, znaju da je reč o izrazito prijatnom osećaju. Istraživanja pokazuju da vibracije i zvuk koje mace ispuštaju dok predu čine čuda za naše zdravlje, a način na koji to rade čak može da posluži i kao dijagnostičko sredstvo ukoliko smo bolesni.

Foto: pixabay.com
Društvo mačke korisno po mentalno zdravlje

Vibracije mačjeg predenja kreću se u opsegu od 20 do čak 140 herca što deluje terapeutski na mnoge bolesti...

O blagodetima životinja dosta se govori, a macino predenje jedna je od vodećih metoda lečenja koje ove prelepe životinje primenjuju na svojim vlasnicima, piše sajt zivotinje.rs.

Svesni efekata koje mačke imaju na ljude, zaposleni u asocijaciji „Animal Care" iz Pakistana napravili su koristan vodič sa informacijama uz koje ćete tačno znati prednosti toga što vam se maza mota oko nogu i onda kada vas to možda nervira.

Smanjuje stres

Vibracije koje se stvaraju tokom mačkinog predenja deluju sedativno na nervni sistem ljudi i tako nas umiruju. Na ovaj način smanjuju stres i napetost koje redovno osećamo po povratku sa posla.

Foto: pexels.com
Umesto gledanja TV, posmatrajte ovo divna stvorenja

Dijagnostika predenjem

U svetu su lekari postali sve svesniji „moći" koju poseduju mačke. Naime, nakon niza istraživanja lekari su došli do zaključka da se predenje mačaka razlikuje u trenutku uživanja i u trenutku upozorenja čoveka na određenu bolest. Takođe, postoji potvrđena studija o vrsti predenja koja je drugačija u zavisnosti od bolesti.

Snižava krvni pritisak

Krvni pritisak takođe je stvar koju predenje mačaka može regulisati. Ne kažemo da nju možete koristiti umesto lekova, ali sigurni smo da će dobro uticati na vas.

Foto: pixabay.com
Mačka umesto terapije za snižavanje pritiska

Jača kosti

Prema rečima svetskih ortopeda, frekvencija od 25 - 200 Hz, koju proizvodi mačka tokom predenja, najbolja je za ojačavanje kostiju. Dakle, zaključak izvedite sami. 

Smanjuje rizik od infarkta

Prema poslednjim istraživanjima kardiologa, vlasnici mačaka imaju 40 od manje rizika da dožive infarkt.

Uklanja otok i infekcije

Stručnjaci takođe tvrde da silina vibracija koju mačke proizvode utiče na ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi bržem smanjenju otoka i eliminisanju infekcije iz organizma.

Pozitivno deluje na ligamente i mišiće

Mnogi profesionalni sportisti primetili su neverovatno pozitivno dejstvo svojih mezimaca u trenucima zamora mišića ili povreda ligamenata i tetiva. Vođeni tim zapažanjem, naučnici su potvrdili ovu pojavu i sada veliki broj sportskih fizioterapeuta preporučuje sportistima da se što više maze sa svojim ljubimcima.

S obzirom na to da je prizor i zvuk mačke koja prede toliko lekovit, Republika.rs vam nagrađuje besplatnom terapijom. Samo pogledajte sledeci snimak:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading