Čuvena travarka sa Urala otkrila tajnu dugog života: Ako želite DUBOKU STAROST pijte ŠEST moćnih biljaka!

Autor: magazin.novosti.rs, Republika

Lifestyle

25.10.2020

00:15

Lidija Surina, najpoznatija uralska travarka iz tjumenske oblasti u azijskom delu Rusije, slavi svaku biljku na kugli zemaljskoj. Zahvaljujući tome što decenijama svakodnevno koristi biljke da bi održala krepkost tela, ona i sada, u dubokoj starosti osme decenije, može da se kreće podjednako dobro kao i pre dvadeset godina.

pexels.com
Foto: Ilustracija

Ova vremešna travarka sama bere lekovito bilje po padinama Urala i svake godine upotpunjuje svoju biljnu riznicu u kojoj je pohranjeno nebrojeno mnogo trava. U njenoj kućnoj apoteci ponekad zavlada i nestašica, međutim, određene biljke moraju uvek da budu "na zalihama".

- Ima mnogo korisnih biljaka - kaže Lidija Surina - ali je na mojoj listi najvažnijih i najdražh šest onih koje su mi pomogle da budem zdrava i pokretna, da nemam nikakve bolove i da se radujem životu.

Ako želite duboku starost koristite: ivan čaj, heljdu, ribizle, brezine pupoljke, jelu i pirevinu

Ivan čaj

Tera nesanicu, neuroze i odličan je u prevenciji onkoloških bolesti.

Photo by Amanda Lins on Unsplash
Foto: Ilustracija

Čudotvorna heljda

Heljda je poreklom iz centralne Azije, ali je domovina Rusija. Plod heljde je hranljiv i lekovit, a posebno je dobar list koji ima mnogo vitamina, deset puta više nego limun.  Surina savetuje svakodnevno konzumiranje čaja od heljde koji čisti krv, vene i arterije i održava srce zdravim.  Ukoliko se neko poseče ili ima bilo kakvu ranu na telu, na to mesto treba staviti sveži list heljde.

Brezini pupoljci

Nezamislivo je da postoji Rus koji ne koristi brezine pupoljke, jer su najlekovitiji dar prirode. Surina savetuje da se brezini pupoljci sakupe u proleće i potope u votku (ili alkohol) i napravi eliksir dugovečnosti.

Moćna ribizla

U ruskoj poeziji, crna i crvena ribizla imaju posebno mesto. Obe su izuzetno lekovite. Od lista ribizle kuva se uvarak za lečenje reumatizma i reumatoidnog artritisa, ali se koristi i za alergijske reakcije. List ribizle čuva creva i imunitet. Mali listovi ove biljke leče razne infekcije, a i veoma su ukusni, pa ih u Rusiji piju umesto kafe.

Nežna jela

Narod Rusije jelu smatra najefikasnijim "čistačem" krvnih sudova. Zdrava je čak i za biljni i životinjski svet oko sebe, pročišćava vazduh, rasteruje parazite.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Na Altaju sam jela supu od jele koja je prepuna vitamina C - kaže Surina. - Nežna je, meka i prijatna. Uberem njen mali izdanak i stavim ga u čajnik. Može se korititi suv i svež, razlika je samo u tome što suv treba kraće držati u toploj vodi, a svež malo duže, najmanje sat. Taj čaj pijem kako bih pročistila bronhije i da zalečim virus ili kašalj. Bez jele ne mogu da zamislim život.

 

 

 

- Skupljajte pirevinu na pustim livadama, gde nije zagađena, pijte čaj od nje i vaš pankreas, žuč, bubrezi, jetra, želudac i creva će savršeno funkcionisati - tvrdi Lidija Surina.

Kraljica biljaka

Kako kaže ova uralska travarka, pirevina je za nju kraljica svih biljaka, iako je korov. Zahvaljujući pirevini, Surina je izbacila kamen iz bubrega i preporučuje ovu moćnu biljku za unutrašnje organe

Ukoliko neko ne veruje u priče o moćima pirevine, neka obrati pažnju na kućne mačke koje jedu ovu biljku, čime se samo potvrđuje njena lekovitost i delotvornost, piše Ruski travar.

Komentari (0)

Loading