(RECEPT) Narodni recept za jačanje imuniteta i poboljšanje gvožđa u krvi

Autor: Republika

Lifestyle

24.10.2020

00:15

Lek spravljen od prirodnih sastojaka koristi se od davnina u tretiranju različitih stanja. Med, limun, koprive i badem su namirnice koje su gotovo od uvek poznate po svom delovanju na imunitet organizma i njegovo jačanje.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Med je namirnica koja se u prirodnoj medicini koristi vekovima i za koju je poznato da odlično utiče na stanje imuniteta, ph vrednost u organizmu i može poslužiti kao alternativa belom šećeru. Ovaj prirodni zaslađivač je za jačanje imuniteta najbolje koristiti u čistom i neprerađenom stanju.

Limun je citrus sa najvišom dozom vitamina C i alkalna namirnica koja poboljšava ph vrednost organizma, dok je seme koprive bogato gvožđem, koristi se za lečenje anemije, ima detoksirajuće dejstvo i čisti krvne sudove.

 

U blender ubacite 4 limuna sa sve korom, samo ga očistite od semenki i mutite dok se limun ne pretvori u kašu. Na suvo izmeljite 50 g semena koprive i 100 g badema. Limun, bademe i seme sipajte u teglu meda od 1 litar i dobro izmešajte drvenom kašikom.

Lek čuvajte u frižideru i svakog dana uzimajte po 1 kašiku ujutru na prazan stomak ili po 3 kašičice tokom dana, u zavisnosti šta vam više prija.

Ovaj narodni lek se odlično pokazao u jačanju organizma, poboljšanju krvne slike i nivoa gvožđa, kao i u jačanju imuniteta, odbrani od virusa i drugih infekcija.

 

Komentari (0)

Loading