KALORIJE SE SAMO TOPE: OVE vežbe možete da radite stojeći, a efekti su NEVEROVATNI!

Autor:

Lifestyle

21.08.2020

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada pomislimo na učvršćivanje trbušnih mišića, među prvim vežbama koje nam padaju na pamet su trbušnjaci i ostale vežbe koje izvodimo ležeći na podu. Međutim, kako bismo učvrstili deo tela s kojima se mnogi od nas najviše bore, možemo raditi i vežbe u stojećem položaju.

RepublikaFoto: youtube.com/美LAB.(ビラボ)
Foto: Ilustracija

Štaviše, takve vežbe imaju brojne prednosti, a osim što su ponešto lakše za izvođenje, aktiviraće više mišića odjednom, poboljšati držanje čitavog tela te ujedno sagoreti više kalorija nego što to čine vežbe koje izvodimo na podu, piše "Zadovoljna.hr".

Osim toga, za njih nam nije potrebno mnogo mesta, pa ih možemo izvoditi u bilo kom prostoru, pa čak i onima na kojima se inače ne bismo usudili da legnemo na pod, poput upitnih hotelskih i apartmanskih soba koje sadrže tepihe ili tapisone.

Neke od takvih vežbi donosimo u nastavku, a najveći će se učinak postići kombinacijom svih njih u barem 3-4 seta ponavljanja te uz kombinaciju s vežbama snage.

1. Stojeći bicikl

Za razliku od bicikla u ležećem položaju, stojeći je mnogo lakši za izvođenje, dok istovremeno aktivira više mišića. Potrebno je stati tako da nam noge budu jedna kraj druge, kolena lagano savijena, ruke iza glave, a leva peta lagano dignuta. Dok stežete mišiće trupa, podignite levo koleno i približite ga desnom ramenu (potrudite se da se dotaknu), a potom promenite strane, pa isto to uradite s desnim kolenom i levim ramenom.

2. Dodirivanje nožnih prstiju

Vežba koja će zahtevati nešto više ravnoteže je dodirivanje nožnih prstiju, odnosno dodirivanje nožnih prstiju suprotnom rukom.

Stanite na levu nogu, lagano savijte kolena. Desnu ruku podignite iznad glave tako da palac bude usmeren prema zadnjoj strani.

Lagano istegnite kičmu, podignite prsa, a potom dignite levu nogu koliko god visoko možete i dodirnite nožne prste desnom rukom. Potom zamenite strane i isto to uradite s levom rukom i desnom nogom. Menjajte položaje.

3. Rotirajuće mrtvo dizanje

Kada pomislimo na mrtvo dizanje, obično je pred nama slika dizanja teških tegova, no verzija bez njih može biti odlična za naše trbušne mišiće.

Započnite u raskoračnom stavu, a potom levu nogu lagano stavite prema napred, uz lagano savijena kolena i ruke iza glave. Stegnite trbušne mišiće i nagnite se prema napred (prema podu) pazeći pritom da kičma čitavo vreme bude ravna. Prsa moraju biti gotovo u paralelnom položaju s podom. Potom se podignite, okretajući trup ulevo, gledajući unazad preko levog ramena. Sve ponovite i s desnom stranom tela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading