Granični prelazi u Crnoj Gori pusti, Srbi im ne vade situaciju

Autor:

Razonoda

25.08.2020

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od otvaranja granica prema zemljama regiona pretprošlog petka, na tri kopnena granična prelaza ka Crnoj Gori, u Herceg Novom – Debeli breg, Sitnica i Kobila, ostvareno je oko 20 odsto prometa na ulazu i izlazu, u odnosu na uporedni period lani.

RepublikaFoto: twitter.com/@Dajkovic
Foto: Ilustracija

Suprotno očekivanom, najviše prometa bilo je na graničnom prelazu Sitnica sa BiH, naročito tokom vikenda, dok većih oscilacija u prometu nije bilo.

Proteklog vikenda na ova tri granična prelaza je registrovano preko 22 i po hiljade lica i skoro 8 hiljada vozila.


Kako je Radiju Jadran saopšteno u Odeljenju granične policije, od otvaranja granica, granični prelaz Sitnica prešlo je 33.626 putnika i 11.634 vozila, što je 40 odsto ostvarenog prometa u odnosu na prošlu godinu, tj. za 60 odsto manje nego u uporednom periodu lani. Prelaz dominanto koriste građani BiH, dok se na proveru dokumenata i testova, u zavisnosti od broja vozila, putnika i doba dana, čeka između deset minuta do sat i više.

 


Na graničnom prelazu Debeli brijeg od 15. avgusta registrovano je 33.090 lica i 12.633 vozila, čime je ostvareno 20 odsto prometa u odnosu na isti period lani, odnosno 80 odsto manje.

Najmanje je korišćen granični prelaz Kobila, preko kojeg je u Crnu Goru ušlo/izašlo 1.465 lica i 671 vozilo. To je za 90 odsto manji promet u odnosu na isti period lani.

Kako navode u ovom odeljenju, putnici uglavnom imaju ispravne testove na kovid 19, pa je sa graničnih prelaza vraćen neznanto mali broj osoba, kojima nije dozvoljen ulaz.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading