MAGIČNA REČ KOJA MOŽE DA VAM SPASI BRAK: Zvuči jednostavno, ali ključno je KADA je koristite!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

23.04.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na početku veze sve je fantastično, mislite da ste na sedmom nebu... Međutim, kada počnu problemi, sve se menja preko noći

MAGIČNA REČ KOJA MOŽE DA VAM SPASI BRAK: Zvuči jednostavno, ali ključno je KADA je koristite!

Foto: Shutterstock

Kada dođe do razvoda, svi su generali posle bitke i "pouzdano" znaju šta je izazvalo slom veze.

Ali, bez obzira koliko to zvuči nemoguće, stručnjaci navode da stvarno postoji magična reč koja može da spasi vaš brak.

U situacijama kada se čini da je brak savršen, ali se sada suočava sa krizom, trud oba partnera postaje od presudnog značaja. Nedostatak komunikacije i ćutanje mogu da postanu akutni i da vode ka razdvajanju parova.

Koliko je važna reč NE za očuvanje braka

Prema mišljenju stručnjaka, jednostavna reč "ne" može da napravi značajnu razliku u naporima da se spasi brak ili veza. Odbijanje proizilazi iz straha da osoba bude osuđena i neprihvaćena. Važno je preispitati prioritete i uskladiti napore sa vlastitim vrednostima i ciljevima.

Foto: Shutterstock

Važno je da očuvate pravu komunikaciju u braku

Preusmeravanje pažnje na partnera

Iako je društveni život važan, prioritet u očuvanju braka mora biti partner, a ne kako nas drugi doživljavaju. Postoji rizik za vezu kada nas naše aktivnosti udaljavaju od partnera, a statistike pokazuju da se brojni razvodi dešavaju kao posledica zanemarivanja partnera tokom dužeg vremenskog perioda.

Nedostatak pažnje u porodičnom odnosu

Nedostatak pažnje u porodičnom odnosu može da dovede do gubitka kontakta i razvijanja interesa partnera u suprotnim pravcima. Očuvanje posebne hemije iz prošlosti zahteva posvećenost i pažnju prema partneru.

Očuvanje braka zahteva aktivno uvažavanje partnerovih potreba i usklađivanje sopstvenih prioriteta sa zajedničkim životom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading