LJUBAV NIJE DOVOLJNA: Pet najvećih zabluda o BRAKU koje svaki par treba da zna

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

18.04.2024

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od predrasuda i tradicije do slepe vere u svemoguću ljubav, teško je nabrojati sve zablude o braku.

LJUBAV NIJE DOVOLJNA: Pet najvećih zabluda o BRAKU koje svaki par treba da zna

Foto: Shutterstock

Naravno, ako neko i dalje želi da veruje u stereotipe, i tzo je sasvim u redu.

Međuti, činjenica je da ove klasične zablude koje se provlače decenijama mogu da "ubiju" svaku ljubav.

Zauvek

Da, to je fraza koja se čuje na svakom venčanju, i u svim kulturama. Ali, ako već mnoge druge stvari ne mogu da traju večno, zašto se to isto ne bi odnosilo i na brak. Insistiranje na reči "zauvek" je često put do produžene patnje. Uostalom, treba naučiti i kada je vreme da izađete iz lošeg braka.

Svađe

Mnogi veruju da rečenica i u dobru i zlu, podrazumeva i da se svađe smatraju delom svakog zdravog braka. Ali, istina je drugačija i svakodnevne svađe ne samo da vam neće pomoći već će dodatno produbiti već postojeće probleme.

Strah od promene

Nije lako okončati brak, i zato je potrebna često velika hrabrost, jer razvod sa sobom nosi i ogroman strah od promene. Nije lako "preseći" i odlučiti se za odlazak.

Foto: Shutterstock

Morate da znate i kada je vreme da okončate loš brak

Kompromis

Bez fleksibilnosti i kompromisa nema stabilnog braka. Ali, granica između preteranog prilagođavanja partneru i ravnopravnog kompromisa je veoma tanka. Sa druge strane, ako vaš partner nije spreman da se posveti braku u istoj meri kao i vi, to će sigurno dovesti do neravnoteže i velikih problema.

Iskrenost

Uz poverenje, iskrenost je stvar bez koje nema otvorene komunikacije. Ako niste u stanju da svom partneru govorite istinu i da mu jasno kažete šta želite, a šta ne, problemi će se samo gomilati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading