OTKRIVEN TAČAN SAT I DAN KADA SE PAROVI NAJVIŠE SVAĐAJU: Razlog je SLIČAN kod svih, evo ko PRVI započinje sukob

Autor: N.J.

Lifestyle

19.12.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučnici ističu da je ovakvo ponašanje normalno.

OTKRIVEN TAČAN SAT I DAN KADA SE PAROVI NAJVIŠE SVAĐAJU: Razlog je SLIČAN kod svih, evo ko PRVI započinje sukob

Foto: shutterstock

Svađa

Razmirice među partnerima su neizbežne, a nedavno istraživanje objavljeno u "Dejli mejlu" otkriva da se to događa čak 312 puta godišnje. Prosečno, svađe traju između dva i deset minuta, a najčešće se dešavaju četvrtkom uveče, oko 20 časova.

Istraživanje je pokazalo da se parovi najčešće svađaju oko banalnih i svakodnevnih problema, kao što su kućni poslovi ili izbor televizijskog programa. Naučnici ističu da je ovo sasvim normalno ponašanje i da su svađe oko sitnica deo svakodnevnog života većine parova.

Banalni problemi koji izazivaju svađe

Naučnici su istakli da se parovi često svađaju oko sitnica kao što su mokri peškiri ostavljeni na krevetu, ili nebačena iskorišćena rolna WC papira. Čini se da su ovi problemi, iako banalni, izvor frustracija za mnoge parove.

Foto: shutterstock

Naučnici su istakli da se parovi često svađaju oko sitnica kao što su mokri peškiri

Iako se ovi problemi mogu činiti smešnim, za parove su oni izvor tenzije i neslaganja. Nije retkost da se oko ovakvih sitnica vode žučne rasprave, što samo pokazuje koliko su svađe oko banalnih problema prisutne u svakodnevnom životu.

Rasprava oko malih svakodnevnih problema u domaćinstvu može dovesti do žučnih sukoba između partnera. Među najčešćim temama sukoba su daska WC šolje koja nije spuštena i svetlo koje nije ugašeno. Istraživanje je pokazalo da su upravo žene te koje često započinju ovakve rasprave.


Kontrola žena nad partnerovim navikama

Interesantno je da istraživanje ukazuje na to da su žene te koje često gube kontrolu nad svakodnevnim sitnicama i navikama svog partnera. Ovo može dovesti do tenzija u vezi i izazvati sukobe oko ponašanja u kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading