MNOGI NE ZNAJU DA EROGENA ZONA IMA JOŠ JEDNU VAŽNU FUNKCIJU: Žene će se zaprepastiti kada ovo čuju, ko bi rekao?!

Autor:

Lifestyle

08.12.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačka zadovoljstva ima još jednu ulogu.

MNOGI NE ZNAJU DA EROGENA ZONA IMA JOŠ JEDNU VAŽNU FUNKCIJU: Žene će se zaprepastiti kada ovo čuju, ko bi rekao?!

Foto: shutterstock

Stimulacija klitorisa može imati značajan uticaj na reproduktivni sistem žene. Naučnici ističu da ova vrsta stimulacije pokreće promene unutar tela koje pripremaju reproduktivni sistem za začeće. Jedan od efekata je povećan protok krvi u vaginalnom području, što dovodi do lakšeg prirodnog podmazivanja. Ovo čini se*sualni odnos ugodnijim za žene, ali istovremeno pomaže spermatozoidima da lakše doputuju do jajne ćelije.

Osim toga, stimulacija klitorisa može dovesti do povećane količine kiseonika i temperature u reproduktivnom sistemu žene, što može doprineti očuvanju sperme u optimalnom stanju za oplodnju.

Jedan od ključnih efekata stimulacije klitorisa je promena položaja grlića materice, što može imati veliki uticaj na proces začeća. Dr Roj Levin, stručnjak za žensko zdravlje sa Univerziteta Sheffield, ističe da ova promena položaja grlića materice sprečava spermu da prebrzo uđe u matericu. Ovo omogućava spermatozoidima da postanu mobilni i aktiviraju se za oplodnju jajne ćelije, povećavajući šanse za uspešno začeće.

Foto: shutterstock

Stimulacija klitorisa može imati značajan uticaj na reproduktivni sistem žene


Nakon ejakulacije, aktiviranje repića spermatozoida se suzbija sve dok ne dođu relativno blizu jajnika, pružajući im veće šanse da stignu do jajne ćelije pre nego što iscrpe svoju energiju.

Dr Levine je istakao da je dugo vladalo mišljenje da je jedina uloga klitorisa izazivanje se*sualnog zadovoljstva, ali da sada imamo fiziološke dokaze koji to opovrgavaju. Proučavajući 15 studija, on je pobio mnoga ranija istraživanja koja su tvrdila da je klitoris isključivo vezan za postizanje zadovoljstva, piše "24 sata hr".


Anatomske sličnosti i funkcija klitorisa

Klitoris je, kako ističe on, ekvivalent penisa, smešten unutar vagine. Poput penisa, i klitoris sadrži mnoštvo nerava, mišića i krvnih žila. Tokom stimulacije, klitoris se puni krvlju i nabrekne, što može rezultovati vrhuncem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading