LEPA, ZGODNA, PAMETNA, USPEŠNA I NEUDATA? Psiholozi otkrivaju ŠEST RAZLOGA zbog kojih vas još nije zaprosio

Autor:

Lifestyle

07.10.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično izgledate, zabavni ste, pametni, imate dobar posao, a nijedan muškarac vas nije zaprosio? Psiholozi sugerišu da razmotrite neka od ponašanja koja mogu da se kriju iza toga.

LEPA, ZGODNA, PAMETNA, USPEŠNA I NEUDATA? Psiholozi otkrivaju ŠEST RAZLOGA zbog kojih vas još nije zaprosio

Foto: shutterstock

Zbunjena devojka

Iako brak kao institucija lagano pada u drugi plan, i dalje postoje devojke koje maštaju o danu kad će izgovoriti sudbonosno "da".

I dok neke manje fizički atraktivne, obrazovane i poželjne dele na mrežama fotografije sa svojih venčanja, dotle neke koje su "bolja prilika" po svim parametrima ostaju neudate, a željne života udvoje.

Psiholozi su izdvojili šest ponašanja zbog kojih mnoge devojke još nisu zaprošene, iako maštaju o udaji.

1. Stalno razmišljate o bivšem

Za propast veze ili za razvod nije potrebno dvoje, dovoljno je da "jedna strana" odluči da je ljubavi došao kraj i odbije da uloži vreme i energiju da se situacija popravi.
Ukoliko ste bili ostavljeni, to ne znači da bi mesecima trebalo da preispitujete razloge i da se stavite u ulogu žrtve. Dokle god živite u prošlosti, sadašnjost promiče pored vas, a budućnost ne postoji.

2. Tražite od prijatelja da procene vašeg novog dečka

Ako odnosi između vas i vašeg dečka ne funkcionišu idealno, ne tražite savet od prijatelja. Oni su često opterećeni svojim problemima i projektuju lično nezadovoljstvo na vašu vezu.

Konačno, odluku o tome da li je neko dobar za vas ili ne trebalo bi da donesete sami.

3. Tražite kvalitete koji nisu važni

Mnogi ostaju sami, jer smatraju da zaslužuju osobu koja savršeno izgleda, mnogo zarađuje i ima ozbiljnu karijeru. Ali, da li je sve to zaista bitno za kvalitetnu vezu i brak?

Psiholozi podsećaju da nije i da bi trebalo odabrati osobu sa kojom ste srećni i koja se pažljivo ophodi prema vama. Naravno, i vi bi trebalo da se ponašanje prma njoj na isti način.

Foto: pixabay.com

Ne tražite "gospodina savršenog", inače ćete ostati sami

4. Poredite sadašnjeg sa bivšim(a)

Svako od nas ima ljubavnu prošlost, ali bi isto tako svako od nas trebalo da se seti zbog čega su prethodne veze u kojima smo bili doživele krah.
 

Kad smo u novoj vezi, neminovno poredimo sadašnjeg partnera sa bivšim(a), tražeći aktuelnoj "drugoj polovini" mane. Potrudite se da to radite što manje, jer ni vi verovatno ne biste voleli da vas sadašnji partner poredi sa bivšim devojkama. U nekom segmentu ćete sigurno biti gubitnica.

5. Upoređujete ga sa svojim roditeljima

Još jedna greška kojoj pribegavaju mnoge devojke jeste poređenje aktuelnog partnera sa roditeljima. Ne očekujte od muškarca da vas tretira kao da ste mu dete. Prihvatite svoje godine i odgovornost koje one nose.

6. Ponašate se u vezi kao na poslu

Bez obzira na to kakvu ste karijeru napravili, ne ponašajte se u emotivnoj vezi kao da ste na radnom mestu. "Čeličnu rukavicu" ostavite za kancelariju, a voljenom muškarcu pokažite nežnu stranu ličnosti. Niko ne želi da ima dva šefa u životu, posebno ne kad izađe iz firme i želi da se opusti.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading