VULKAN, LAVINA ILI TALAS - KOJI VRHUNAC JE VAMA POZNAT? Ovo je bitna RAZLIKA između ženskog i muškog BUJANJA IZNUTRA

Autor:

Lifestyle

09.09.2023

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje tri vrste vrhunca koje žene mogu doživeti.

VULKAN, LAVINA ILI TALAS - KOJI VRHUNAC JE VAMA POZNAT? Ovo je bitna RAZLIKA između ženskog i muškog BUJANJA IZNUTRA

Foto: shutterstock

Ako stručno objašnjavamo, orgazam je vrhunac seksualnog zadovoljstva, a podrazumeva složen fiziološko - psihološki fenomen. Kada osoba doživi orgazam onda seksualno zadovoljstvo lagano "slabi", uzbuđenje pada, a napetost napušta telo.

Prema istraživačima žene mogu doživeti tri vrste orgazma:

Istraživači koji rade zajedno s firmom Lioness koja proizvodi igračke za uživanje proučavali su kontrakcije mišića dna karlice kod grupe od oko 50 volonterki dok su doživljavale vrhunac. Otkrili su da se kontrakcija mišića dešava na tri načina. Ovi rezultati objavljeni su u časopisu Journal of Sexual Medicine.

Razlika između ženskog i muškog orgazma

Uglavnom je razlika prema trajanju, kod žena je oko 20 sekundi, dok kod muškaraca traje između tri i 10 sekundi. Mnoge žene smatraju da je veoma teško postići orgazam, a studije pokazuju da muškarci dostižu orgazam u oko 90 odsto, a žene u 50 odsto intimnih odnosa.

Podaci iz istraživanja pokazali su da žene imaju orgazam talasa, vulkana ili lavine, koji se razlikuju po obrascima kontrakcija dna karlice. Sveukupno, studija je otkrila da je 11 žena doživelo orgazam vulkana, 17 orgazam lavine, a 26 orgazam talasa.

Prema istraživanju, obrasci "talasa" pokazuju uzastopne kontrakcije napetosti i otpuštanja tokom orgazma, "lavine" se javljaju kada dno karlice ima veću napetost koja se oslobađa odjednom tokom orgazma. "Vulkani" podrazumevaju najeksplozivniji vrhunac - napetost počinje u donjem delu karlice, povećava se i popusti kada dođe do orgazma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading