ISPOVEST ANDREJA KOJI SE ZALJUBIO SAMO TRI MESECA NAKON SMRTI SUPRUGE: Bili su u braku 43 godine, razočarana rodbina odmah ga se odrekla!

Autor: N.J.

Lifestyle

03.08.2023

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrej je 43 godine bio u braku, a kada je partnerka preminula odlučio je da ponovo živi punim plućima.

ISPOVEST ANDREJA KOJI SE ZALJUBIO SAMO TRI MESECA NAKON SMRTI SUPRUGE: Bili su u braku 43 godine, razočarana rodbina odmah ga se odrekla!

Foto: Shutterstock

Andrej (71) bio je u braku sa ženom krhog zdravlja, poslednjih pet godina njihovog zajedničkog života proveli su obilazeći bolnice. Kada je preminula uprkos bolu koji je osećao, odlučio je da živi punim plućima.

- Ja Slavonac, ona Međimurka – supruga i ja dobro smo se slagali kroz život. Imamo ćerku koja danas ima 41 godinu, i mnogo rodbine. Ja sam imao tri brata i dve sestre, a ona brata i sestru i oboje smo jako držali do dobrih porodičnih odnosa. Često smo se družili, zajedno išli na izlete, piknike, letovanja, često bi se okupljali u kućama iz kojih smo potekli. Šta god je kome trebalo u životu, bili smo tu - počeo je priču on.

Ali preko noći izgubio je svaku podršku.

- Da biste shvatili šta se dogodilo, moram se vratiti u one 43 godine braka. Supruga je od mladosti bila krhkog zdravlja. Borila se s ozbiljnom autoimunom bolesti kože, alergijama, na to su se nadovezivale i druge razne boljke koje su narušavale kvalitet njenog života. Radila je posao u kancelariji, ali je stalno bila na bolovanju. Sve se to odražavalo i na mene i ćerku. A kako je kroz život uzimala silne lekove, dobila je rak debelog creva. Pet godina smo intenzivno obilazili lekare, alternativce, nekoliko je operacija morala imati, dugo je ostajala u bolnici. Patila je, i ja s njom - onda se ćerka odselila, a on je sa medicinskom sestrom brinuo o njoj.

Foto: pexels.com

Muškarac i žena zajedno piju piće

- Bila je povučena, ali odana svojoj široj porodici, pa mogu reći, i mojoj. To naglašavam da shvatite koliko se trudila da nas poveže sve. Porodične proslave nikad nije propuštala, uvek je govorila da je porodica najvažnija u životu, što sam uz nju i ja naučio, prihvatio i poštovao. Cela porodica sa njene strane bila je takva, nikad se niko nije rastao, nije bilo, barem ne meni poznatih, preljuba, i bili su veliki vernici. Dolazili su nam oni u posetu dok je bolovala, imala je podršku svih nas.

Desila se nova ljubav

- Supruga je umrla nedugo nakon što sam otišao u penziju. Da ne klonem, uključio sam se u jednu lokalnu zadrugu  te s njima odlazio na organizovane izlete. Već na prvom izletu upoznao sam ženu, šest godina mlađu udovicu. Ceo dan smo proveli zajedno u razgovoru, šetnji, na ručku u planinarskom domu na Papuku. Živnuo sam - kaže i objašnjava da je van toga osećao prazninu, posećivala ga je malo rodbina i ćerka.

Ljubav je došla iznenada, samo tri meseca nakon smrti ćerke.

- Nisam nameravao da se ponovo zaljubim, no moram priznati da sam već polako duboko u sebi priželjkivao prijateljicu s kojom uvek mogu ići na kafu, u šetnju, deliti ručak. Ali meni se dogodila ta neka slatka opijenost i nisam se libio to odmah pokazati celom svetu. A onda sam dobio hladan tuš od okoline - priča iskreno.

Foto: pexels.com

Zagrljen par na snegu

Svi su ga odbacili

- Najpre mi je rođena ćerka rekla da me ne žele više videti i zapretili mi da neću videti ni unuke bude li druga žena kročila prag njihove kuće. Zatim me nazvala sestra, da sramotim porodicu. Ostala rodbina pokojne supruge samo mi je poručila da ne mogu da veruju kakav sam ja to čovek. Govorili su da sam jedva čekao da mi supruga umre, da nađem nekog drugog. I da se provodim dok su oni još u dubokoj žalosti - objašnjava i dodaje:

- Niko oko mene nije mogao da veruje da mogu opet biti srećan, tada je prošlo šest meseci od smrti supruge kad je rodbina prešla na drugu stranu ulice kad su me ugledali s novom partnerkom. Zaobilaze me i mnogi i danas. Da, srećan sam i dalje, ali i patim zbog okoline. Nije mi to drago, ne zna čovek šta ga sutra čeka, ko će mu zatrebati. Verujem da će mi barem ćerka i unuci do kraja oprostiti, ćerka sa mnom komunicira, ali hladno. Sestra mi ponekad navrati, uvek spomene da sam se previše zaneo. Strpljiv sam, čekam da prihvate - ispričao je svoju ispovest za "Mojevrijemehr".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading