JESTE LI PRIMETILI OVO NA POLNOM ORGANU? Muškarci zbog toga ne mogu da izdrže ODNOS, ali nikome ne priznaju - i žene mogu prepoznati o čemu je reč!

Autor:

Lifestyle

06.07.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strah od osude društva tera muškarce da se ipak prave da je sve u redu.

JESTE LI PRIMETILI OVO NA POLNOM ORGANU? Muškarci zbog toga ne mogu da izdrže ODNOS, ali nikome ne priznaju - i žene mogu prepoznati o čemu je reč!

Foto: Shutterstock

Veličina penisa

Činjenica je da muškarci mnogo ređe posećuju lekara nego žene kada je reč o reproduktivnom zdravlju. Prvenstveno, milioni muškaraca u SAD pate od zakrivljenog penisa, ali im je previše neprijatno da traže pomoć upozorava urolog.

Doktor Mohit Kera objasnio je da je reč o Pjeronijevoj bolesti. To je relativno često oboljenje, a u jednom od omotača penisa dolazi do formiranja tvrdih naslaga, a to rezultira krivljenjem muškog polnog organa kao i bolnim erekcijama.

Ovo stanje najčešće se javlja između pedesete i šezdesete godine. Muškarcima je otežan ili onemogućen seksualni odnos. Kada je muškarac seksualno uzbuđen, dotok krvi u komore se povećava, a penis se ispravi kada je ukočen.

Najveći problem je što muškarci odbijaju da prijave ovo stanje jer se boje poniženja.

Foto: Shutterstock

Intiman odnos - žena vuče čaršaf

Zbog čega se dešava ova bolest?

Najčešće je reč o povredama tokom intimnog odnosa, samozadovoljavanja, sporta i čudnih nesreća. U drugim i ređim slučajevima ovo se razvija kada ljudi stare. U svakom slučaju, to uzrokuje savijanje penisa do 180 stepeni kada je u erekciji ili ne, što dovodi do niza komplikacija. To uključuje jaku bol, erektilnu disfunkciju i nemogućnost polnog odnosa.

Pacijenti koji imaju ovo stanje često pate i od depresije jer se osećaju beskorisno. Upravo zbog lošeg osećaja muškarci ne žele da se leče i ne prijavljuju ovaj problem.

Bolest ima dve faze

Postoji aktivna faza, koja može trajati više od godinu dana, a događa se kada se ožiljno tkivo još uvek formira i penis postupno postaje sve iskrivljeniji. U toj fazi beskorno je da pokušate da "popravite", ali biće vam potrebno više tretmana u budućnosti.

Pasivna faza je kada bol nestaje, piše "Njujork post".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading