ZNATE LI ŠTA JE OVO? Dešava se SVIM muškarcima, a u krevetu opasno zablistaju "Rastegnut je MAKSIMALNO tada"

Autor:

Lifestyle

04.07.2023

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovome se raduje većina žena, evo zašto se tako zove i o čemu se radi.

ZNATE LI ŠTA JE OVO? Dešava se SVIM muškarcima, a u krevetu opasno zablistaju "Rastegnut je MAKSIMALNO tada"

Foto: Shutterstock

Veličina penisa

Kao što hladnoća na penis deluje tako da ga smanjuje, bilo da se radi o izloženosti hladnoj vodi ili vazduhu, tako i letnja vrućina deluje da se isti poveća. Tu pojavu, koja podjednako oduševljava i muškarce i žene, neki nazivaju "letnjim penisom". To je preciznije pojasnio američki urolog Dedli Danof, autor knjige  "The Ultimate Guide to Male Sexual Health".

- Visoke temperature doprinose širenju krvnih žila pa tako i širenju samog penisa. Postoji dobar razlog zašto parovi na medeni mesec odlaze u toplije krajeve, a ne na Severni pol - kaže.

Nije reč o privremenoj reakciji.

- Da ne bi bilo zabune, penis leti ne poraste, već se samo krvne žile u njemu mrvicu rašire, jer se tako telo bori s vrućinom. I to vam neće doprineti boljem performansu u krevetu, jer kada se radi o erekciji, penis je tada rastegnut maksimalno - pojasnila je doktorka Sara Džarvis klinička direktorka portala Patient.info.

Za "Sun" je pojasnila da krvne žile u penisu na vrućini porastu, isto kao što se šire i prilikom seksualnog uzbuđenja, samo manje malo. Tako, zbog vrućine penis će dobiti neku svetlo roze boju zbog dodatne krvi na površini.

Foto: shutterstock

Muškarac i žena se grle ispod pokrivača

Ulazak u more

Muškarci su sigurno primetili da kada izađu iz vode, penis izgleda manje, a onda se na Suncu vrati u normalu.

- Kada je hladno, vaše telo će pokušati da zadrži svoju unutrašnju toplinu i zbog toga će suziti krvne žile, pa se tada čini kao da se penis smanjio - objasnila je Sara.

Niska temperatura može ga privremeno skratiti do 50 odsto dok mu se obim smanjuje do 30 odsto, zavisno od toga koliko je voda hladna, tvrde urolozi. Takođe, navode da se penis može smanjiti i od stresa. Prema nekim istraživanjima, i pušenje može skratiti penis, i to za centimetar jer smanjuje dotok krvi u njega. Protok krvi je ključan za stvaranje erekcije, a cigarete sužavaju žile i stvaraju probleme s cirkulacijom, a time i s dopremom krvi u penis. Konačno, to može rezultirati manjim penisom u erekciji, prenosi "24 sata hr".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading