POLIVAJU SE PIVOM SAMO ZBOG OVOGA! Stručnjaci sve UPOZORILI - vaše zdravlje nije vredno toga!

Autor: N.J.

Lifestyle

30.06.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci upozoravaju - zaboravite na ovaj trend!

POLIVAJU SE PIVOM SAMO ZBOG OVOGA! Stručnjaci sve UPOZORILI - vaše zdravlje nije vredno toga!

Foto: TikTok/ imracim

Preterano sunčanje može biti opasno, ali zna se koliko većina voli preplanuli i taman ten. Zbog toga mnogi će kupiti šta god da im ponudite, ići na "pripremu" u solarijum ili koristiti nešto što uopšte nije preporučljivo, samo zarad lepšeg izgleda.

I ovoga puta pronađen je jedan zanimljiv i ne tako pametan video koji može da napravi više štete nego  koristi. Reč je o sunčanju, a da bi se dobila ta čuvena tamna boja kojoj svi teže, muškarac se kupa u pivu, a ovo može biti opasno po zdravlje.

Ne samo da ćete biti lepljivi i neprijatno mirisati (na pivo), ovaj način sunčanja može da vas dovede u rizik od toplotnog udara, alergija na Sunce i potencijalnog raka kože.

Foto: TikTok/ imracim

Sunčanje nakon polivanja

- Ovo je ekstremno opasan trend sa potencijalno ozbiljnim posledicama - ističe Ketrin Kliford, stručnjak za negu kože.

- Preterano izlaganje suncu je povezano sa razvojem melanoma. Upotreba piva za sunčanje, posebno bez SPF - a, značajno povećava rizik od opekotina od sunca, toplotnog udara i, uz kontinuiranu upotrebu, preranog starenja. Bez SPF-a, potrebno je samo 10 minuta na suncu da počne da gori - ističe Stefano Pjetrini koji tvrdi da takav ten nije vredan vašeg zdravlja, a prenosi "Mondo".

Ako već morate da se izlažete Suncu, najbolje je da pazite koju garderobu birate, odnosno da to bude neka zaštitna, kao i šešir, naočare i krema za sunčanje. Takođe, ne treba zaboravljati kremu za sunčanje ni kada plivate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading